Luistervoorbeeld

De slag om Arnhem

Auteur Antony Beevor
Spreker Jan Donkers
Speelduur 18u 58m 13s
€ 14,99

Beschrijving

In De Slag om Arnhem geeft gerenommeerd historicus en meesterverteller Antony Beevor, auteur van bestsellers als D-Day en Stalingrad, met veel oog voor de militaire en politieke beslissingen, een compleet beeld van het strijdveld rondom Arnhem. Een van de grootste luchtlandingen uit de oorlog, een heroïsche strijd die negen dagen duurde, een catastrofale misrekening van de Britten en de laatste overwinning van Adolf Hitler.

Gebruikmakend van nieuw archiefmateriaal schetst hij de lotgevallen van soldaten en burgers en ontdoet hij de veldslag van zijn mythen. Antony Beevor komt met een nieuw standaardwerk over de Slag om Arnhem: een uitputtende geschiedschrijving met alle militaire details en aandacht voor de menselijke verhalen.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 1 december 2018
ISBN 9789463624701
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 18u 58m 13s
Bestandsgrootte 1042 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Beevors grote talent is zijn vermogen soepel in en uit te zoomen op de strategische beslissingen op hoog niveau en de lotgevallen van de soldaten en burgers aan het front. Hij toont de oorlog in al zijn gruwelijkheid en onmenselijkheid.' (Historisch Nieuwsblad)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Antony Beevor

De Britse militair-historicus Antony Beevor (1946) studeerde aan Winchester College en aan de Royal Military Academy Sandhurst, waar hij werd onderwezen door Sir John Keegan. Hij is de auteur van vele boeken, waaronder de internationale bestsellers Stalingrad, Berlijn. De ondergang 1945 en De strijd om Spanje. De Spaanse Burgeroorlog 1936-1939 en Kreta 1941-1945. Wereldwijd werden van zijn boeken vele miljoenen exemplaren verkocht. Zijn werk werd verschillende malen bekroond, met onder andere de Samuel Johnson Prize, de Wolfson Prize for History en de Spaanse La Vanguardia-prijs voor non-fictie.

Toon aanbod