Luistervoorbeeld

Misschien wel niet

Auteur Jannah Loontjens
Voorlezer Chava voor in 't Holt
Speelduur 6u 4m 23s
€ 14,99

Beschrijving

In haar nieuwe roman Misschien wel niet beschrijft Jannah Loontjens vier dagen uit het leven van Mascha. Ze woont in Amsterdam, heeft net als haar vriend een goede baan en samen hebben ze twee kinderen. Ze leidt een leven dat exemplarisch lijkt voor deze tijd, waarin een grote keuzevrijheid en social media het leven veraangenamen, maar ook ingewikkeld maken. Mascha beleeft losbandige avonden met haar vrienden, doet haar best een goede moeder te zijn, houdt haar relatie onder de loep en heeft een geheime Facebook-affaire. Dagelijks voert ze de strijd met het nemen van haar verantwoordelijkheden.

In Misschien wel niet beschrijft Jannah Loontjens niet alleen de lotgevallen van een jonge vrouw waarin velen zich zullen herkennen, maar behandelt ze ook de belangrijke thema's van deze tijd; een tijd waarin het steeds moeilijker wordt om te durven kiezen.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 9 oktober 2018
ISBN 9789463624756
Taal Nederlands
Speelduur 6u 4m 23s
Bestandsgrootte 500 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"Waar Loontjens heel goed in is geslaagd is het weergeven van de meerstemmigheid van Mascha. Haar moederstem, haarbiologenstem, haar stem als kind uit een gebroken gezin - ze vechten in Maschas hoofd voortdurend om voorrang." (NRC Handelsblad)

"Haar flegmatieke vertelstijl, de wijsgerige bodem onder het verhaal, de spannende compositie, het is intelligent, authentiek en vermakelijk. ****" (De Volkskrant)

"Jannah Loontjens is schrijver en filosoof en combineert die twee gaven in haar derde roman. Een wijsgerige bodem onder een vermakelijk eigentijds verhaal. ****" (De Volkskrant)

Over de auteur
Photo Jannah Loontjens
Jannah Loontjens

Jannah Loontjens (1974) is in Denemarken geboren, ze groeide op in Zweden en Nederland. Haar eerste roman, Veel geluk, die zich deels in Zweden afspeelt en deels in Den Haag, is in januari 2007 bij Prometheus verschenen. Haar tweede, enthousiast onthaalde roman Hoe laat eigenlijk verscheen in januari 2011 en werd genomineerd voor de Halewijn-literatuurprijs.

De dichtbundel Varianten van nu verscheen in 2002 bij Bert Bakker, haar tweede bundel Het ongelooflijke krimpen in 2006 bij Prometheus. In 2013 publiceerde ze de dichtbundel Dat ben jij toch bij Ambo, alsook de essaybundel Mijn leven is mooier dan literatuur. Bij Ambo|Anthos verschijnt ook haar derde roman Misschien wel niet.

Naast haar schrijverschap, doceert Loontjens filosofie en literatuuranalyse aan ArtEZ.

In 2012 promoveerde ze bij de leerstoelgroep Algemene Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze begon als filosofe, studeerde af op Heideggers denken over Hölderlin en studeerde tevens een jaar filosofie in New York aan de New School for Social Research.

Loontjens schrijft recensies voor de Volkskrant, veelal over Scandinavische literatuur, en poëzierecensies voor Awater. Eerder schreef ze over poëzie en filosofie voor o.a. De Groene Amsterdammer.

Ze publiceerde gedichten in o.a. de literaire tijdschriften Awater, Tirade, Het Liegend Konijn, Raster en Parmentier.
Haar gedichten werden onder meer gebloemleesd in Komrij's Nederlandse poëzie van de 19de tot en met de 21ste eeuw in 2000 en enige gedichten (Bert Bakker, 2004), Dagkalender van de poëzie 2004 & 2006 (Meulenhoff, 2004 / 2006 / 2008), De verhuizing (Prometheus, 2003), Nooit te vangen met haar eigen pen; de vrouwelijke stem in de Nederlandstalige poëzie in 200 gedichten (Poëziecentrum Gent, 2005), Vonken (Prometheus, 2007), De 100 beste gedichten voor de VSB Poëzieprijs 2013, De Arbeiderspers 2013

Toon aanbod