Luistervoorbeeld

De lessen van burn-out

Een persoonlijk verhaal
Auteur Annegreet van Bergen
Spreker Hymke de Vries
Speelduur 8u 2m 53s
€ 14,99

Beschrijving

In De lessen van burn-out beschrijft Annegreet van Bergen wat ze nooit voor mogelijk had gehouden dat haar zou overkomen: ziek worden van te hard werken. Als journaliste bij Elsevier had ze er al vaak over geschreven. Voor haar cover story 'Druk, druk' interviewde ze mensen die als gevolg van een te zware werkdruk overspannen geraakt waren. Maar dat zij zelf ook hard op weg was om overwerkt te raken, dat had ze niet in de gaten. In De lessen van burn-out beschrijft ze wat ze allemaal meemaakte: de oorzaken en gevolgen, het ziek zijn, het gevoel niet meer te kunnen voldoen aan allerlei verwachtingen en vooral het proces van weer overeind krabbelen en genezing. Haar verhaal is een hart onder de riem voor iedereen die opgebrand is en laat zien dat burn-out niet het eind van alles hoeft te zijn, maar juist het begin van een nieuw leven kan inluiden.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 23 januari 2019
ISBN 9789463628051
Taal Nederlands
Speelduur 8u 2m 53s
Bestandsgrootte 663 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Het boek is heel prettig geschreven, de schrijfster ontziet zichzelf niet. Het is geen kijk mij nou eens moedig en dapper zijn verhaal. Integendeel, het is een eerlijk relaas van iemand die een pittige tijd heeft doorgemaakt dankzij het veel te veel hooi op haar vork nemen. Het is een verhaal waarin veel mensen zich inderdaad zullen herkennen. Nu maar hopen dat werkgevers haar boek ook zullen lezen!' (Leestafel)

'Het boek bleek mijn redding: er stonden zo veel mooie inzichten in die haast wel op maat geschreven leken. En ik denk, of weet wel zeker, dat het door de wijsheden uit dit boek gelukkig bij mij niet tot een burn-out is gekomen.' (Caroline Buijs, Flow)

Over de auteur
Photo Annegreet van Bergen
Annegreet van Bergen

Annegreet van Bergen (1954) is econoom en journalist. Eerder schreef ze De lessen van burn-out (2000), Mijn moeder wilde dood (2010) en Gouden jaren (2014), dat 100 weken in de bestsellerlijst stond. Het werd 37 keer herdrukt, werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs en de NS Publieksprijs en won de Hebban Publieksprijs.

Toon aanbod