Luistervoorbeeld

Ik heet Lucy Barton

Auteur Elisabeth Strout
Spreker Karin Douma
Speelduur 3u 54m 4s
€ 14,99

Beschrijving

In haar internationale bestseller Olive Kitteridge, bekend van de succesvolle HBO-serie, toonde Elizabeth Strout zich een groot kenner van menselijke relaties. In Ik heet Lucy Barton wordt door een eenvoudig ziekenhuisbezoek inzicht verschaft in de meest kwetsbare relatie van allemaal: die tussen moeder en dochter.

Lucy Barton is langzaam aan het herstellen van wat een simpele operatie had moeten zijn. Haar moeder, met wie ze in jaren niet gesproken heeft, komt op ziekenbezoek. Ze zoeken toenadering tot elkaar door te roddelen over mensen die Lucy nog uit het dorp van haar jeugd kent, maar het blijft onwennig. Onder de oppervlakte liggen nog steeds de spanning en het verlangen dat elk aspect van Lucy's leven beïnvloed heeft: het ontvluchten van haar getroebleerde familie en haar verlangen om schrijfster te worden. De stem van Lucy verbindt dit krachtige verhaal: ijverig observerend, diep menselijk en in alle toonaarden herkenbaar.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 18 februari 2019
ISBN 9789463628631
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 54m 4s
Bestandsgrootte 321 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Wat een subtiel en compassievol vormgegeven alledaags drama is dit. Bij herlezing openbaren zich nog meer sprekende details en wordt de stem van Lucy Barton (…) nog indringender en levensechter.’ (***** – NRC Handelsblad)

‘Een glorieuze roman. (...) Ik heet Lucy Barton is tegelijkertijd glashelder en mysterieus, het is een verhaal dat kabbelt van dagelijksheid en gist van onuitgesprokenheid.’ (Marja Pruis in De Groene Amsterdammer)

‘Mooier boek werd lang niet geschreven.’ (Linda)

‘Heerlijk kalme en simpele vertelling; oprecht breekbaar proza, dat instant troostend werkt.’ (Trouw)

‘Strout is een meester in het ongezegde. (…) Bijna al haar romans gaan over vrouwen die vechten tegen onzichtbaarheid, die hun plek willen opeisen. Ook Ik heet Lucy Barton is een voltreffer. Hier is het de stilte die nagalmt.’ (De Standaard)

‘Alle complexiteit van een leven, een moeder-dochterrelatie die zindert van liefde en het onvermogen die uit te drukken, wordt hier gevat in korte dagboekachtige notities.’ (VPRO Gids)

‘Je hebt schrijvers die schrijven over zichzelf en voor zichzelf, je hebt ook schrijvers die schrijven voor lezers. Strout is van die laatste afdeling.’ (**** De Limburger)

‘Subtiele karakterstudie ontroert. (…) De Amerikaanse schrijfster Elizabeth Strout bereikte in eigen land de bestsellerlijsten met een subtiele vertelling die je eigenlijk meer dan één keer zou moeten lezen.’ (Wykein)

‘Spectaculair.’ (The Washington Post)

‘Gevoelig en bedrieglijk eenvoudig.’ (San Francisco Chronicle)

‘Er zit geen enkele hint van sentimentaliteit in deze prachtige roman. In plaats daarvan biedt Ik heet Lucy Barton in zijn zorgvuldige formuleringen en geladen stiltes een zeldzame rijkdom aan emotie, van het diepste lijden tot de puurste vreugde.’ (The New York Times Book Review)

‘Ik heet Lucy Barton is een verhaal over liefde. Een prachtig verhaal over liefde, ook nog.’ (Opzij)

‘Het [boek] is zo vol compassie en in zo’n zuivere taal geschreven dat ik tegen het einde een paar keer moest slikken.’ (Ellen de Jong, Baarnsche Courant)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Elisabeth Strout

Elizabeth Strout (1956) is een Amerikaanse schrijfster en auteur van onder andere Amy en Isabelle, Blijf mij nabij, Olive Kitteridge en Ik heet Lucy Barton. Olive Kitteridge werd in 2009 met de Pulitzerprijs bekroond. De HBO-verfilming, met Frances McDormand in de hoofdrol, won in 2015 zes Emmy Awards, waaronder die voor beste miniserie. Ik heet Lucy Barton klom tot plaats nummer 1 van de New York Times bestsellerlijst, en stond op de longlist voor de Man Booker Prize.

Toon aanbod