Luistervoorbeeld

Moordenaarsstorm

Siciliaanse kronieken
SerieSiciliaanse kronieken deel 1
Auteur Inge Ipenburg
Voorlezer Inge Ipenburg
Speelduur 15u 8m 8s
€ 14,99

Beschrijving

Maxine Steenstra, die we leren kennen als de sterke en zelfstandige vrouw ‘Max’, is het middelpunt van Moordenaarsstorm. Max woont al een aantal jaren op Sicilië wanneer ze tijdens haar ochtend-workout op het strand een dood meisje vindt.

Is dit meisje gevallen? Is ze vermoord? En waarom ligt ze precies hier, op deze voor Max zo vertrouwde plek? Wil Heerema is een rechercheur die zijn vakantie doorbrengt in een Siciliaans dorp. Hij heeft in een opwelling geboekt, omdat deze plek door de steile straatjes met honderden trappen, de verraderlijke stroming in zee en het feit dat er niets anders te beleven valt dan wijn drinken op een terras de absolute vakantiehel is voor kinderen, bejaarden en feestende idioten. Wat hem betreft de hemel op aarde.

Maar Wil heeft weinig talent voor vakantie vieren. Dat komt goed uit, wanneer een dood meisje op het strand wordt gevonden. Samen ontdekken ze dat de dood van het meisje meer met het verleden van Max te maken heeft dan ze aanvankelijk dachten.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 12 april 2019
ISBN 9789463629218
Taal Nederlands
Speelduur 15u 8m 8s
Bestandsgrootte 831 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Ipenburg heeft in een heldere stijl op verrassende wijze het verleden met het heden verweven. Het boek opent intrigerend en leidt je, door de schroeiende sirocco, in rap tempo naar het beklemmende einde.’ – Peter Römer, thrillerauteur

Over de auteur
Photo Inge Ipenburg
Inge Ipenburg

Inge Ipenburg (1957) is afgestudeerd aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam waarna ze nog diverse acteerworkshops volgde. Ze is in het theater in vele grote en kleine vrije producties te zien geweest en heeft aan een aantal Nederlandse en buitenlandse films meegewerkt. Ze kreeg landelijke bekendheid met haar rol van Martine Hafkamp in de beginjaren van GTST. In de jaren daarna was ze op toneel o.a.in de Jantjes en Tel uit je winst te zien, op televisie als Sophie Noordermeer in de dramaserie Westenwind.

Inge geeft al jaren les in acteren gericht op camera zowel privé als in groepsverband. Daarbij werkt ze regelmatig als persoonlijke coach binnen het bedrijfsleven en geeft trainingen aan mensen die in het openbaar moeten spreken. Ook is ze regelmatig coach voor televisiepresentatoren en schrijft presentatieteksten.

Ze was 'De Mol' in de serie van Wie is de mol 2007, heeft meerdere televisieprogramma’s gepresenteerd waaronder Droomland en Geld ligt op straat, waarbij ze ook deels de redactie deed. Ze werkt in het land regelmatig als presentatrice en dagvoorzitter.

De laatste jaren is ze als actrice te zien geweest in 4 zeer succesvolle Sinterklaas bioscoopfilms en 2012 in de bioscoopfilm Joris en Boris en Het Geheim van de Tempel. In het theater heeft ze de afgelopen jaren o.a. barones Elsa in The Sound of Music gespeeld, de 4 heksen in de zeer succesvolle grote muzikale winterproductie De Tovenaar van Oz van Het Hofpleintheater. Eerder was ze te zien in Vagina Monologen.

Mei 2014 verschijnt haar spannende debuutroman Het Gerecht bij uitgeverij De Fontein.

Toon aanbod