Luistervoorbeeld

Dood van een duivelin

Auteur Fay Weldon
Spreker Hymke de Vries
Speelduur 9u 52m 47s
€ 14,99

Beschrijving

Dood van een duivelin is het vervolg op de bestseller Leven en liefdes van een duivelin, de beroemdste roman van Fay Weldon, die in 1983 verscheen.

Leven en liefdes van een duivelin werd maar liefst twee keer verfilmd, onder anderen met Meryl Streep in de hoofdrol, en in meer dan twintig landen vertaald. Het was een verhaal zoals we van de eeuwige dwarsligger Weldon mogen verwachten, geschreven pal tegen de feministische revolutie in: het verhaal van de lelijke, bedrogen huisvrouw Ruth Patchett, en haar zoete wraak op haar man en diens minnares.

In het vervolg op de briljante zwarte komedie geeft Weldon de tijdgeest wederom haar karakteristieke draai in dit verhaal van de kleinzoon van Ruth Patchett, een zelfverzekerde, mooie twintiger die schijnbaar alles heeft – behalve het juiste geslacht.

Fay Weldon is een van de meest gerespecteerde en geliefde Britse romanschrijfsters. In 2001 werd Weldon geridderd voor haar werk ‘in dienst van de literatuur’.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 25 juli 2019
ISBN 9789463629751
Taal Nederlands
Speelduur 9u 52m 47s
Bestandsgrootte 814 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Fay Weldon
Fay Weldon

Fay Weldon (1931) is een van de meest gerespecteerde en geliefde Britse romanschrijfsters. Ze schreef onder andere Leven en liefdes van een duivelin (verfilmd als She-Devil met Meryl Streep in de hoofdrol), Kehua!, Saunageheimen en de Liefde & erfenis trilogie over het (fictieve) adellijke geslacht Dilberne. In 2001 werd ze geridderd voor haar werk ‘in dienst van de literatuur’.

Toon aanbod