Sodoma
Sodoma

Sodoma

Het geheim van het Vaticaan

‘Achter rigiditeit zit altijd iets verborgen, en in veel gevallen is dat een dubbelleven.’ Met die woorden gaf paus Franciscus een geheim prijs dat in het duizelingwekkende 'Sodoma' voor het eerst in zijn geheel wordt onthuld.

Auteur

Frédéric Martel

Spreker

Louis van Beek

Speelduur

25 uur 41 min

€ 15,99

Beschrijving

‘Achter rigiditeit zit altijd iets verborgen, en in veel gevallen is dat een dubbelleven.’ Met die woorden gaf paus Franciscus een geheim prijs dat in het duizelingwekkende Sodoma voor het eerst in zijn geheel wordt onthuld.

God zou de Bijbelse stad Sodom hebben vernietigd vanwege de homoseksualiteit van haar inwoners. Maar vandaag de dag vormt het Vaticaan zelf een van de grootste homoseksuele gemeenschappen ter wereld. Dit lang verzwegen, explosieve gegeven verklaart veel. Het priestercelibaat bijvoorbeeld, het verbod op het gebruik van voorbehoedsmiddelen, de cultuur van geheimhouding rond seksueel misbruik en de vrouwenhaat van de geestelijkheid. Maar ook het aftreden van paus Benedictus XVI heeft ermee te maken, net als de recente aanvallen op paus Franciscus.

Vier jaar lang heeft Frédéric Martel zich ondergedompeld in de wereld van het Vaticaan. Hij heeft onderzoek verricht in meer dan dertig landen en daarbij honderden mensen gesproken, van priesters tot bisschoppen en kardinalen. De meesten wilden hem te woord staan op basis van anonimiteit, al zijn er ook die de moed hadden on the record te praten. Hun verhaal is eensluidend.

Zo toont Sodoma voor het eerst het verborgen gezicht van de Rooms-Katholieke Kerk. Een systeem dat vanaf de kleinste seminaries tot de binnenmuren van het Vaticaan is gefundeerd op een dubbelleven: van buiten radicaal homofoob, in werkelijkheid homoseksueel. De schizofrenie van de Kerk is totaal.

Details

Imprint

Rubinstein Audio

Uitgever

Storytel Publishing Netherlands

Publicatiedatum

29 augustus 2019

ISBN

9789463629850

Taal

Nederlands

Speelduur

25 uur 41 min

Bestandsgrootte

2117 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Louis van Beek Bekijk alles

€ 9,99
Het ongelukkige brein

Het ongelukkige brein

Anders Hansen

€ 13,99
€ 14,99
€ 14,99