Het is oorlog maar niemand die het ziet
Het is oorlog maar niemand die het ziet

Het is oorlog maar niemand die het ziet

Huib Modderkolk deed jaren onderzoek naar de digitale wereld. Hij begon als leek, maar won steeds meer vertrouwen van bronnen, die hem de schaduwkant van de moderne wereld toonden. Vernieuwde editie.

Auteur

Huib Modderkolk

Spreker

Huib Modderkolk

Speelduur

8 uur 31 min

€ 14,50

Beschrijving

Onderzoeksjournalist Huib Modderkolk deed jarenlang onderzoek naar de digitale wereld. Hij begon als leek, maar won steeds meer het vertrouwen van bronnen, die hem de schaduwkant van de moderne wereld toonden. Modderkolk beschrijft stapsgewijs hoe groot de afhankelijkheid van technologie is en welke risico's daarmee gepaard gaan. Vijandige regimes dringen ongezien Nederlandse organisaties binnen en overheden en bedrijven slurpen data. Iedere ontdekking roept nieuwe vragen op. Wie leest mee met onze appjes? Hoe ver reiken de tentakels van de Nederlandse veiligheidsdiensten? En hoe kunnen we onszelf beschermen?


Aan de succesvolle eerste editie, die tienmaal herdrukt moest worden, voegde Modderkolk een actueel voorwoord en hoofdstuk toe. Daarin laat hij een nieuw onderdeel van de online strijd zien: het beïnvloeden van het maatschappelijk sentiment. Twee Spanjaarden foppen sociale media, maar verliezen de controle over hun uitvinding. Als het middel vervolgens in Russische handen valt, is de geest uit de fles.

Details

Imprint

Podium

Uitgever

Park Uitgevers

Publicatiedatum

28 mei 2020

ISBN

9789463810333

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 31 min

Bestandsgrootte

702 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Huib Modderkolk (1982) is onderzoeksjournalist bij de Volkskrant. Hij won de
prestigieuze journalistieke prijzen De Tegel (2016) en De Loep (2018 en 2020).
Zijn vorige boek, Het is oorlog maar niemand die het ziet, werd een instant bestseller (100.000 keer verkocht), vertaald in het Duits en Engels en stond op de shortlist voor de Brusseprijs, de prijs voor het beste journalistieke boek. Modderkolk is begin volgend jaar te zien in een documentaireserie over onzichtbare oorlogsvoering en spionage.

Meer auteur Huib Modderkolk Bekijk alles

Dit wil je écht niet weten
5.0

Dit wil je écht niet weten

Huib Modderkolk

€ 13,99