Fake history
Fake history

Fake history

101 dingen die nooit zijn gebeurd

Een urgente waarschuwing voor de gevaren van valse geschiedenis

Auteur

Jo Hedwig Teeuwisse

Spreker

Cootje Veelenturf

Speelduur

10 uur 26 min

€ 12,99

Beschrijving

De geschiedenis vertelt ons iets over wie we zijn en waar we vandaan komen. Toch kom je dagelijks valse beweringen over het verleden tegen in het nieuws, in kranten en vooral op sociale media. Jo Hedwig Teeuwisse is op een eenvrouwsmissie om historische misvattingen te ontmaskeren en de waarheid terug te winnen, van de uitspraak 'Laat ze taart eten' die ten onrechte aan Marie Antoinette wordt toegeschreven tot de apocriefe hoorns die vikinghelmen sierden.
In Fake history ontkracht Jo Hedwig Teeuwisse 101 mythen, zodat je jezelf kunt wapenen om valse geschiedenis te herkennen en te weerleggen.

Details

Imprint

Horizon

Uitgever

Overamstel Uitgevers

Publicatiedatum

18 oktober 2023

ISBN

9789464103656

Taal

Nederlands

Speelduur

10 uur 26 min

Bestandsgrootte

859 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Jo Hedwig Teeuwisse, wereldwijd bekend als The Fake History Hunter, is een populaire historisch adviseur die op sociale media misvattingen over het verleden ontkracht en rechtzet. Al decennialang werkt ze als historisch adviseur en als onderzoeker voor films, documentaires en musea. Ze is gespecialiseerd in het dagelijks leven in Europa, met name tijdens de middeleeuwen en de eerste helft van de twintigste eeuw. Ze woont in Groningen.