Luistervoorbeeld

Het Lied van Heyoehkah

Vertaling: Aris van Velden
Auteur Hyemeyohsts Storm
Voorlezer Aris van Velden
Speelduur 14u 37m 15s
€ 12,95

Beschrijving

Het Lied van Heyoehkah is het tweede boek van de schrijver Hyemeyohsts Storm, de auteur van het boek Zeven Pijlen. In Het Lied van Heyoehkah maken we kennis met Estcheemah, de latere lerares van Storm, en haar familie. In dit boek maken we op de traditionele manier van het vertellen van verhalen verder kennis met de diepgaande kennis van de Indiaanse Cultuur. In dit verhaal wordt er door de auteur een wereld tot leven gebracht die ons terugvoert naar de late 19e eeuw in Amerika en ons als lezer een spiegel voorhoudt van hoe we als mens omgaan met het Leven.

Het Lied van Heyoehkah stimuleert en doet een beroep op ons als lezer om onze verbeelding te gebruiken en open te staan voor het magische en onverwachte. Net als de Heyoehkah, ‘De Heilige Clown’, de toeschouwers constant op het verkeerde been zet gebeurt dat ook in dit boek. De verwarring die je hierdoor als lezer kan ervaren opent de deur voor wijsheid en kennis om je geest en bewustzijn binnen te treden.

In dit boek is niets wat het lijkt en is alles precies wat het is.

Details

ImprintWehomah Productions
UitgeverWehomah
Publicatiedatum 15 augustus 2014
ISBN 9789490748111
Taal Nederlands
Speelduur 14u 37m 15s
Bestandsgrootte 803 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Hyemeyohsts Storm
Hyemeyohsts Storm

Hyemeyohsts "Wolf" Storm is geboren en opgegroeid op het reservaat. Als een Duitse en Cheyenne/Crow "breed" (van gemengd bloed) hoorde hij er voor zowel de volbloed indianen als de blanken niet bij. Bovendien blijven de Storm jongens al op hele jonge leeftijd alleen achter met hun moeder. Dit maakte de toch al niet florissante situatie nog moeilijker voor het gezin.

De grote liefde van zijn moeder voor haar kinderen en de lessen van de krachtige Medicijn Chief en zijn lerares Estcheemah zorgden er uiteindelijk voor dat Wolf in staat was om zijn uitzichtloze situatie om te draaien en een strijder in de strijd tegen de onwetendheid van de mensheid en een gepassioneerde ambassadeur van onze moeder aarde werd.

Voor meer dan vier decennia wijdt Wolf zijn leven, samen met zijn vrouw Swan, aan het verspreiden en onderwijzen van de leringen van de Zero Chiefs/Flower Soldiers en de Medicijn Wielen over de wereld. In alles wat hij doet brengt hij zijn liefde voor Moeder en Vader Leven en hun Schoonheid tot uiting. Wolf onderwijst in zijn seminars en boeken over de Schoonheid van het Leven, Zelf verantwoordelijkheid, Zelf discipline en de gelijkwaardigheid tussen vrouwen en mannen.

Toon aanbod