Luistervoorbeeld

De Hei

Auteur Henk Meeuwsen
Spreker
Speelduur 1u 18m 47s
€ 11,95

Beschrijving

De ultieme plek om rustig te wonen noemen we een hutje op de hei. Het hutje staat voor soberheid en de hei voor rust en ruimte. Er hoeft helemaal niets. Ook de natuur lijkt op de hei rustig aan te doen, maar schijn bedriegt. In de herfst kun je er midden in de nacht burlende edelherten aantreffen.

Henk Meeuwsen kreeg toestemming om bij de herten op bezoek te gaan en dat leverde een fantastische opname op. Ook bolderende korhanen maken er een show van en veranderen de heide in een borrelende stomende kookpot.

Fascinerend! Maar de heide is vooral bekend vanwege de rust die je er kunt vinden. Dat komt op deze productie prachtig tot uitdrukking door de zang van veldleeuwerik, boomleeuwerik, fitis, geelgors, veldkrekel en vele andere soorten. Luister en u hoeft even helemaal niets.

Inhoud
1 Roodborsttapuit
2 Koekoek
3 Geelgors
4 Korhoen
5 Boompieper
6 Boompieper in de wind
7 Fitis
8 Kraanvogel
9 Boomleeuwerik
10 Schapen
11 Veldkrekel
12 Boomleeuwerik in de nacht
13 Nachtzwaluw
14 Veldleeuwerik
15 Sprinkhanen
16 Edelhert
17 Bramensprinkhaan

Details

UitgeverMeeuwsen Natuurgeluiden
Publicatiedatum 10 oktober 2011
ISBN 9789490938161
Taal Nederlands
Soort audioOverige audio (natuurgeluiden, soundscape)
Speelduur 1u 18m 47s
Bestandsgrootte 108 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Henk Meeuwsen

Henk Meeuwsen (1963) is natuur- en vogelliefhebber. Hij is opgegroeid op een boerderij aan de bosrand en tot zijn zestiende was de natuur als vanzelfsprekend aanwezig. De kieviten op het land, de huiszwaluwen onder het dak, de merels, de huismussen, konijnen, etc., alles kwam hij spelenderwijs tegen of zijn vader wees hem erop. In de winter van 1979 merkte hij dat er in de natuur ook veel te ontdekken viel: op de vetbollen zag hij voor het eerst het verschil tussen koolmezen en pimpelmezen. Hij begon vroeg in de ochtenden op pad te gaan en kwam op één van zijn eerste tochten oog in oog te staan met een winterkoning. Henk was definitief verkocht. De natuur van zo dichtbij mee te kunnen maken was als een klein wonder.

In 1998 is Henk Meeuwsen begonnen met het maken van geluidsopnames. Heel snel werd duidelijk dat de kwaliteit die hij daarmee behaalde zich kon meten met de internationale top. In 2000 richtte hij Meeuwsen Natuurgeluiden op en is hij het maken van geluidsopnames in de natuur verder gaan perfectioneren.

Opnames, mastering en productie doet Henk Meeuwsen zelf. Alle in het veld gemaakte opnames beluistert hij zeer kritisch op wat er te horen is en op technische kwaliteit. Alleen de beste worden gebruikt voor een productie. Daarbij let hij nadrukkelijk ook op de onderlinge samenhang van de fragmenten.

'Er zijn weinig dingen heerlijker dan helemaal alleen ergens in de natuur te zitten luisteren en opnames te maken. Het is als werken in het paradijs,' aldus Henk Meeuwsen. Hij hoopt de paradijselijke klank bij mensen thuis in de huiskamer te brengen.

Toon aanbod