Luistervoorbeeld

KanjerGuusje

Mijn leven is van mij
Auteur Lowie van Gorp
Voorlezer Lowie van Gorp
Speelduur 14u 26m 10s
€ 0,00

Beschrijving

Elke dag sterven er helaas kinderen in ons land aan een ernstige ziekte. Zo’n sterfgeval is dieptriest en zeer aangrijpend voor de ouders, familie en vrienden. Toch is het bijzonder als de rest van de natie ook meeleeft. Guusje was echter niet zo maar een meisje met vette pech. Haar vader beschreef zijn dochter en wat ze meemaakte tot aan haar sterven in detail op zijn weblog. Dat deed hij op een manier die respect afdwingt en getuigt van een groot schrijverstalent.

De familie woont in Kaatsheuvel. Vader moeder en zes kinderen leven in een sprookjesbos tot Guusje ziek wordt en de wereld nooit meer hetzelfde zal zijn. Vader Lowie begint te schrijven. Hij vertelt niet alleen van de lijdensweg die Guusje moet doormaken maar geeft ook een kijkje in het dagelijks leven van zijn gezin. Wie aan de eerste pagina van zijn weblog begint wil ook de rest lezen. Geschreven in Kaatsheuvel, helaas geen sprookje maar bittere werkelijkheid. Toch leest zijn weblog als was het een sprookje, zo mooi is het leven en de strijd van Guusje verwoord.

Lowie van Gorp heeft een ontroerend document gemaakt over het ziekteverloop van zijn dochter. Het is geen lange klaagzang geworden waarbij we bij elke alinea naar de doos tissues grijpen om onze ogen te drogen. Integendeel. Vrolijke momenten zitten er ook in. We krijgen een kijkje in zijn gezin en hoe dat in deze omstandigheden moet doordraaien. Bovenal beschrijft Lowie de kracht en het doorzettingsvermogen van zijn dochter. Ergens schrijft hij: “haar overlijden is erg voor ons maar veel erger voor Guusje want ze heeft zo haar best gedaan.”

Details

ImprintPollux
UitgeverLowie van Gorp
Publicatiedatum 5 januari 2013
ISBN 9789490938475
Taal Nederlands
Speelduur 14u 26m 10s
Bestandsgrootte 804 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Lowie van Gorp
Lowie van Gorp

Lowie van Gorp (1967) schreef een indrukwekkend boek over zijn dochter. Van ‘KanjerGuusje’ zijn duizenden exemplaren verkocht. Vanaf de eerste bladzijde neemt Lowie je mee in zijn verhaal. Zonder je los te laten. Zo zijn ook zijn lezingen.

Lowie is een geboren verteller met een mooie boodschap over een lastig onderwerp. Hij spreekt over verlies. Zijn eigen ervaringen maken deel uit van zijn verhaal. Lowie verloor zijn dochter. Ze was pas 10 jaar.

Als het gaat over ernstige ziekte of overlijden, vinden mensen het vaak lastig om adequaat te reageren. Lowie legt uit hoe je op waardevolle wijze andere mensen kunt steunen. Met woorden of met hulp.

Veel mensen verliezen een dierbare. Of ze zorgen voor een zieke. Helaas voelen deze mensen zich vaak onbegrepen. Een lezing van Lowie van Gorp geeft inzicht in ervaringen en emoties. Dit leidt tot meer begrip tussen mensen op het werk, in scholen, binnen verenigingen, vriendenkringen en families.

Lowie van Gorp werkt al meer dan twintig jaar in het bedrijfsleven en in het onderwijs. Toen zijn dochter ziek werd, begon hij met bloggen en twitteren. Zijn blog werd miljoenen keren bezocht. Lowie werd gekozen tot Twitteraar van het Jaar. Op basis van zijn blogs schreef hij zijn boek KanjerGuusje – mijn leven is van mij. Hiervoor ontving hij de Selexyz Publieksprijs voor Beste Boek. De opbrengst van het boek komt ten goede aan Stichting KanjerGuusje. Deze ondersteunt de zorg voor kinderen met kanker en hun naasten.

Inmiddels is Lowie van Gorp een ervaren spreker. Zijn publiek is lovend over de wijze waarop hij moeilijke onderwerpen bespreekbaar maakt. Een deel van de opbrengst van zijn lezingen komt ten goede aan Stichting KanjerGuusje.

Toon aanbod