Luistervoorbeeld

Gesprek tussen de meeuw en de psychiater

Een muzikaal luisterboek
Auteur Jannah Loontjens, Sven Weyens
Spreker Jannah Loontjens, Sven Weyens
Speelduur 37m 10s
€ 12,00

Beschrijving

Gesprek tussen de meeuw en de psychiater is ontsproten uit een samenwerking tussen schrijver/dichter Jannah Loontjens en musicus Sven Weyens. Loontjens ontvouwt in haar gedichten een eigenzinnige wijze van naar de wereld kijken. Soms licht vervreemdend, maar altijd herkenbaar. De muziek van Sven Weyens versterkt het karakter van de gedichten.

De luistergedichten zijn contrasterend en gevarieerd. Er zijn gedichten die meer een filmisch karakter hebben, andere neigen naar dance, weer andere zijn een melancholische dialoog tussen stem en cello, gitaar, blokfluit, darboeka en tal van andere instrumenten.

Poëzie bereikt vaak slechts een klein publiek, maar met dit luisterboek kan daar verandering in komen. De luistergedichten zijn op elk gewenst moment te beluisteren, geven de poëzie een filmische sfeer, swingend en soms ludiek.

In het luisterboek Gesprek tussen de meeuw en de psychiater komen de kwaliteiten van dichteres Jannah Loontjens en musicus Sven Weyens prachtig samen.

Inhoud
1. Gesprek tussen de meeuw en de psychiater
2. Wat je denkt
3. Mijn leven over 20 jaar
4. Wat voor een geluid maakt het
5. Wie we zijn
6. Tequila Sunrise
7. Verveling
8. Houvast van een zwerfhond
9. Omlaag gedwereld
10. Opperdepop
11. Gods Show
12. Aan Marcis Bishofs
13. Slingeraap
14. Solipsist
15. Wikken

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAapnoot
Publicatiedatum 10 maart 2015
ISBN 9789490938857
Taal Nederlands
Soort audioMuziek
Speelduur 37m 10s
Bestandsgrootte 51 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Aan haar dichterschap hoeft Jannah Loontjens niet te twijfelen.' (Trouw)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jannah Loontjens

Jannah Loontjens (1974) is in Denemarken geboren, ze groeide op in Zweden en Nederland. Haar eerste roman, Veel geluk, die zich deels in Zweden afspeelt en deels in Den Haag, is in januari 2007 bij Prometheus verschenen. Haar tweede, enthousiast onthaalde roman Hoe laat eigenlijk verscheen in januari 2011 en werd genomineerd voor de Halewijn-literatuurprijs.

De dichtbundel Varianten van nu verscheen in 2002 bij Bert Bakker, haar tweede bundel Het ongelooflijke krimpen in 2006 bij Prometheus. In 2013 publiceerde ze de dichtbundel Dat ben jij toch bij Ambo, alsook de essaybundel Mijn leven is mooier dan literatuur. Bij Ambo|Anthos verschijnt ook haar derde roman Misschien wel niet.

Naast haar schrijverschap, doceert Loontjens filosofie en literatuuranalyse aan ArtEZ.

In 2012 promoveerde ze bij de leerstoelgroep Algemene Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze begon als filosofe, studeerde af op Heideggers denken over Hölderlin en studeerde tevens een jaar filosofie in New York aan de New School for Social Research.

Loontjens schrijft recensies voor de Volkskrant, veelal over Scandinavische literatuur, en poëzierecensies voor Awater. Eerder schreef ze over poëzie en filosofie voor o.a. De Groene Amsterdammer.

Ze publiceerde gedichten in o.a. de literaire tijdschriften Awater, Tirade, Het Liegend Konijn, Raster en Parmentier.
Haar gedichten werden onder meer gebloemleesd in Komrij's Nederlandse poëzie van de 19de tot en met de 21ste eeuw in 2000 en enige gedichten (Bert Bakker, 2004), Dagkalender van de poëzie 2004 & 2006 (Meulenhoff, 2004 / 2006 / 2008), De verhuizing (Prometheus, 2003), Nooit te vangen met haar eigen pen; de vrouwelijke stem in de Nederlandstalige poëzie in 200 gedichten (Poëziecentrum Gent, 2005), Vonken (Prometheus, 2007), De 100 beste gedichten voor de VSB Poëzieprijs 2013, De Arbeiderspers 2013

Toon aanbod