Luistervoorbeeld

Baron von Münchhausen

Wonderbaarlijke avonturen
Auteur Rudolf Erich Raspe
Spreker Paul R. Kooij
Speelduur 2u 40m 44s
€ 5,99

Beschrijving

Wie kent niet de onwaarschijnlijke avonturen van de beroemde baron von Münchhausen? Al sinds de achttiende eeuw worden zijn beroemde heldendaden gelezen door jong en oud. De baron verhaalt over zijn lotgevallen ter zee, te land en zelfs kortstondig op de maan. Von Münchhausen trekt zich aan zijn eigen haren uit het moeras, laat zich afschieten op een kanonskogel en valt dwars door de aarde richting de Stille Zuidzee.

De baron von Münchhausen heeft echt bestaan. Hij heette Hieronymus Karl Fiedrich, Freiherr von Münchhausen. Hij genoot enige vermaardheid als gastheer om de wijze waarop hij zijn gasten wist bezig te houden. Hij vertelde de dolste geschiedenissen met een stalen gezicht. Raspe kende de baron persoonlijk en gebruikte hem als inspiratiebron voor zijn verhalen.

Details

UitgeverOORkracht 8
Publicatiedatum 14 maart 2019
ISBN 9789491159336
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 40m 44s
Bestandsgrootte 184 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Rudolf Erich Raspe

Rudolf Erich Raspe (1736-1794) was een Duits schrijver, geoloog, kunsthistoricus en avonturier. Hij werd bekend dankzij zijn boek Baron Munchausen's Narrative of his Marvellous Travels and Campaigns in Russia, dat aanvankelijk anoniem verscheen. Raspe woonde aanvankelijk in Duitsland, maar verliet dat land om een straf voor fraude te ontlopen. In 1775 vestigde hij zich in Engeland waar hij de verhalen over baron von Munchhausen in het Engels publiceerde. Het boek verscheen in 1785, maar pas na zijn dood werd bekend dat hij de auteur was.

Toon aanbod