Keetje Tippel
Keetje Tippel

Keetje Tippel

Keetje groeit straatarm op in het 19de eeuwse Amsterdam. Ze verdient de kost als prostituee, later als schildersmodel. Een gunstig huwelijk maakt haar rijk, maar het verleden blijft haar achtervolgen.

Auteur

Neel Doff

Spreker

Willemijn de Vries

Vertaler

Wim Zaal

Speelduur

4 uur 46 min

€ 9,99

Beschrijving

In een reeks autobiografische verhalen beschrijft Neel Doff het straatarme leven als jong meisje in het 19de eeuwse Amsterdam. Noodgedwongen verdient ze de kost als prostituee. Later is ze schildersmodel en verkeert in artistieke kringen. Door een gunstig huwelijk komt ze tot rijkdom, maar het verleden blijft haar achtervolgen.

Vijftig jaar bleef het werk van Neel Doff (die in het Frans schreef) in Nederland onbekend: er was geen belangstelling om te horen over de harde werkelijkheid. Pas in de jaren zeventig kwam de roem. Keetje Tippel werd verfilmd en in vele talen gepubliceerd.

Neel Doff was 51 toen ze haar herinneringen op papier begon te zetten. Ze schreef daar zelf over: 'Ik nam een potlood en stukjes papier, ik begon te schrijven en alles kwam er in één ruk uit, zelfs zonder doorhalingen.'

Doffs herontdekker en vertaler van destijds, Wim Zaal, heeft het boek voor deze uitgave geheel opnieuw in het Nederlands overgebracht en tevens van een nieuw nawoord voorzien.

Details

Imprint

OORkracht 8

Uitgever

OORkracht 8

Publicatiedatum

10 februari 2022

ISBN

9789491159565

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 46 min

Bestandsgrootte

394 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Meer spreker Willemijn de Vries Bekijk alles

Het einde van een tijdperk
€ 14,99
Als de tijd daar is

Als de tijd daar is

Jeffrey Archer

€ 14,99
Een gewaarschuwd mens

Een gewaarschuwd mens

Jeffrey Archer

€ 14,99
Een lucht vol Franse dromen

Een lucht vol Franse dromen

Michelle Visser

€ 14,99