Zusje, dat ben ik
Zusje, dat ben ik

Zusje, dat ben ik

In 'Zusje, dat ben ik' verwerkte Kaat Roozal veel van haar jeugdherinneringen. Ze groeide op in de jaren vijftig in Schijndel. Veel van de belevenissen van de kinderen zijn authentiek, de personages zijn allemaal verzonnen.

Auteur

Kaat Roozal

Spreker

Mirjam van Raamsdonk

Speelduur

2 uur 54 min

€ 9,95

Beschrijving

In het luisterboek Zusje, dat ben ik verwerkte Kaat Roozal veel van haar jeugdherinneringen. Kaat groeide op in de jaren vijftig in Schijndel. Veel van de belevenissen van de kinderen in dit boek zijn authentiek, de personages zijn allemaal verzonnen.

Hoofdpersoon Zusje groeit op in een hecht gezin in de Meierij, eind jaren vijftig. Ondanks de armoede is Zusje gelukkig. Onbezorgd geniet zij van het leven met haar tien broers en zussen. Het motto van het gezin is: 'Wie aan een van ons komt, komt aan ons allemaal.' Maar het noodlot slaat toe als haar moeder ziek wordt en zus Loes een geheim blijkt te hebben.

Beneden aan de trap blijf ik in het donker zitten en ik probeer het gesprek in de keuken te volgen.
‘Zorg dat de kleintjes er niets over horen, ze zullen het verklappen aan je moeder,’ zegt tante Jannie.
‘Mag mama het niet weten?’ Het is Jos die dat vraagt.
‘Nee, ze mag het niet weten, anders geeft ze de moed op. Ze moet vertrouwen houden dat het goed zal komen en dat moeten wij haar geven.’
‘Wat zeggen de dokters?’ vraagt Roos. ‘De dokters kunnen zoveel beweren! Ze wordt beter, we kunnen het hier echt niet rooien zonder haar!’ Papa slaat met zijn vuist op tafel.

Details

Imprint

Bookora

Uitgever

Bookora Media B.V.

Publicatiedatum

25 januari 2013

ISBN

9789491592317

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 54 min

Bestandsgrootte

398 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags