De tovenaar
De tovenaar

De tovenaar

Bodo, een boerenzoon, is gelukkig tot het noodlot hem treft. Zijn toekomst stort in wanneer zijn bruid vermoord wordt. Bodo gaat zwerven en komt onder de hoede van Erduban, één van de legendarische tovenaars.

Auteur

Clement Roorda

Spreker

Mirjam van Raamsdonk

Speelduur

12 uur 33 min

€ 9,99

Beschrijving

De tovenaar is het verhaal van Bodo, een boerenzoon, gelukkig tot het noodlot hem treft. Zijn toekomst stort in wanneer zijn bruid vermoord wordt door Naïr. Bodo gaat zwerven en komt onder de hoede van Erduban, één van de legendarische tovenaars...

Tovenaars die onder en boven de wet staan, boodschappers van de goden, maar menselijk als ieder ander. Met hem raakt Bodo betrokken bij het verzet tegen Naïr en wordt hij uitgezonden om medestanders in de strijd tegen Naïr te zoeken. Bodo slaagt er in om die bondgenoten te vinden, waarna de strijd tussen kwaad en goed pas echt begint. Maar wat is kwaad en wat is goed en is de prijs voor het zoeken naar een antwoord op die vraag niet te hoog?

Door het verhaal verweven is de liefdesgeschiedenis van Bodo en Marinde, prinses van de Ustahshi, hoopgevend en tragisch tegelijkertijd.

De tovenaar hoort tot het genre ‘fantasy’, maar dan de ‘unplugged’ variant. In De tovenaar wordt niet getoverd, er zijn geen feeën, draken, vliegende bezemstelen of anderszins, dit in de volle overtuiging dat het gewone leven zonder dat al magisch genoeg is.

Eigenlijk komen er helemaal geen tovenaars in voor.

Details

Imprint

Luisterboeken.nl

Uitgever

Bookora Media B.V.

Publicatiedatum

22 oktober 2013

ISBN

9789491592997

Taal

Nederlands

Speelduur

12 uur 33 min

Bestandsgrootte

690 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Clement Roorda (1964) was van jongs af aan een verwoed lezer met altijd al de behoefte om ook zelf te schrijven. Naast schrijven is hij werkzaam in de gezondheidszorg, een bron van ervaring voor de emoties in het leven waar het echt om gaat: leven, leren, houden van, afscheid nemen en toch gelukkig zijn.

Hij stelt: ‘het schrijven van een boek is niet alleen heel leuk om te doen, het is een uitdaging! Niets is inspirerender dan af en toe verdwalen in een eigen wereld, een wereld waarin je als schrijver de eerste bezoeker bent, een gids die als enige de weg weet’.

De Tovenaar is ontstaan in het begin van de jaren negentig. Toen werden de eerste schetsen geschreven. In 2002 werd voor het eerst geprobeerd al die beelden uit te werken en op te schrijven. Halverwege het schrijven werd de tekst weggegooid – die was niet goed genoeg – en werd weer opnieuw begonnen. Het boek groeide. Nadat begin 2004 de eerste versie van De Tovenaar geprint werd duurde nog een jaar voordat het klaar was voor uitgave.

Sinds 4 november 2011 is De Ziener uitgeveven als Ebook. De papieren uitgave van De Ziener staat gepland voor 2013. Deel 3 (De God) vordert - vangwege de studie van de auteur – langzaam maar gestaag.

Verhalen van Clement Roorda zijn gepubliceerd in Pure Fantasy en Pure Thrillers.