Luistervoorbeeld

Huis, tuin en keukenliedjes

Bekend van Nickelodeon
Auteur Dirk Scheele
Spreker Dirk Scheele
Speelduur 50m 18s
€ 8,00

Beschrijving

Dirk Scheele is al 15 jaar bekend van zijn vele kinder-CD’s, DVD’s, en televisieprogramma’s op Nickelodeon, Z@ppelin en natuurlijk van zijn laatste grootscheepse Theatertournee Dikkie Dik – Limonade met Prik. Nu komt hij eindelijk met een langverwachte nieuwe tv-serie op Nick Jr.: Dirk Scheele, huis, tuin en keukenavonturen.

Dirk Scheele woont in een huis en dat huis staat in een tuin. Hier ligt de basis voor 30 afleveringen, spannende huis, tuin en keukenavonturen met veel liedjes. Dirk verkent alles wat er in- en rondom het huis aanwezig is en op een grappige manier. Hierdoor worden alle gewone dingen ineens heel erg leuk. Een boterham eten met een swingende boterhammen boogie, klusjes doen met speelgoedgereedschap, zingen in de tuin met een slak en een molletje en muziek maken met een kartonnen doos of een sleutelbos. Dirk gaat ook samen met het buurmeisje varen in een bootje en maakt zelf een fruitshake voor z’n tante. Oh oh als dat maar goed afloopt...

Inhoud
1. Ik woon in een Huis
2. Dieren in de tuin
3. Ik heb een hondje
4. Draai draai
5. M’n gereedschapskist
6. De kraan
7. De boterhammenboogie
8. M’n allerliefste knuffel
9. Ik trommel op alles wat ik zie
10. Opruimen
11. Spetter spetter spat
12. De zingende fluitketel
13. De balpenklik-kick
14. Spelen op de mondharmonica
15. ABCDEFG
16. Tring tring
17. Feestgedruis
18. Ik speel in een band
19. 1,2.. doe maar mee
20. Geen zin om te gaan slapen

Details

UitgeverDirk Scheele Productions
Publicatiedatum 20 april 2013
ISBN 9789491626029
Taal Nederlands
Soort audioMuziek
Speelduur 50m 18s
Bestandsgrootte 71 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Dirk Scheele

Dirk Scheele toert al vijftien jaar als kinderpopster met zijn vrolijke kinderliedjes langs theaters en poppodia in Nederland en België.

Met zijn oorspronkelijke en speelse live benadering vormt Dirk een aangename afwisseling in de bonte wereld van de kinderpop en brengt hij de kinderen liefde voor muziek bij. In zijn liedjes laat Dirk muzikale invloeden van over de hele wereld doorklinken. Er wordt daarbij van de gebruikelijke instrumenten gebruik gemaakt zoals bas, drums en gitaar, maar ook van bestek, sleutelbossen, gereedschap en speelgoed. Op het podium maakt Dirk met zijn groepsleden van elk liedje een klein theaterstuk, waar de kinderen in de zaal aan mee kunnen doen. Optredens van Dirk Scheele zijn één groot kinderfeest.

Dirk Scheele begon zijn loopbaan als muziektherapeut voor verstandelijk gehandicapte kinderen. Hier schreef hij zijn eerste kinderliedjes als ondersteuning in zijn werk met deze kinderen. Op zijn werk, maar ook daarbuiten sloegen de liedjes enorm goed aan bij peuters en kleuters. Toen de vraag naar zijn liedjes en het aantal optredens steeds groter werd heeft hij de overstap naar het theater gemaakt. Hij maakte sindsdien een flink aantal theaterprogramma’s voor kinderen vanaf 1 jaar oud.

Vijftien jaar later getuigen dertien cd’s, vier dvd’s, verschillende tv-series, een luisterboek, theatertours voor volle zalen en hits als De kinderboerderij en Een elastiekje van het enorme succes dat Dirk Scheele met zijn kinderpopliedjes heeft. In Paradiso te Amsterdam vierde hij onlangs zijn 15 jarig jubileum met twee spetterende optredens met zijn band.

Toon aanbod