Luistervoorbeeld

Huis, tuin en keukenliedjes deel 2

Inclusief Handen wassen en Het Insmeerlied
Auteur Dirk Scheele
Spreker Dirk Scheele
Speelduur 52m 22s
€ 8,00

Beschrijving

In Huis, Tuin en Keukenliedjes Deel 2 is het bij Dirk Scheele thuis weer een gezellige boel. Hij zingt veel liedjes en bij ieder probleem vindt Dirk wel een leuke oplossing.

In de pantoffelpolonaise zingen Dirk en zijn buurmeisje Joes over hoe ze met hun pantoffels al dansend de vloer boenen. In de hilarische pannenkoekenparty legt tante Viola aan Dirk uit hoe je pannenkoeken moet bakken. En tijdens een muziekles van Dirk aan een groep kinderen gaan ze muziek maken met het geluid van de bewegende rits van hun jas. Hieruit ontstaat een echte coole RitsRAP. Er komen ook veel dieren bij Dirk op bezoek. Japie het aapje komt logeren, De papegaai gaat samen met Dirk voorbijgangers voor de gek houden en Raai de Kraai wil Dirk leren vliegen. Wel wordt het even schrikken als de vuilnisman per ongeluk Dirk z’n gitaar als vuilnis meeneemt, maar gelukkig komt alles weer goed. Kortom een heel leuk, leerzaam en grappig luisterboek voor jonge kinderen.

Inhoud
1. Kiekeboe
2. De pantoffelpolonaise
3. Het insmeerlied
4. De pannenkoekenparty
5. Ik ben een trappenloper
6. Ja nee
7. Een groene plant
8. Douchen
9. Waterballet
10. Spelletjes spelen
11. Vuilniswagen
12. Handen wassen
13. Ik heb nieuwe schoenen
14. De deurkruk
15. M'n rolletje plakband
16. Alles maakt geluid
17. Roeren roeren
18. Een coole rits
19. Hou je mond gezond
20. Voor het slapen gaan

Details

UitgeverDirk Scheele Productions
Publicatiedatum 20 april 2013
ISBN 9789491626036
Taal Nederlands
Soort audioMuziek
Speelduur 52m 22s
Bestandsgrootte 76 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Dirk Scheele

Dirk Scheele toert al vijftien jaar als kinderpopster met zijn vrolijke kinderliedjes langs theaters en poppodia in Nederland en België.

Met zijn oorspronkelijke en speelse live benadering vormt Dirk een aangename afwisseling in de bonte wereld van de kinderpop en brengt hij de kinderen liefde voor muziek bij. In zijn liedjes laat Dirk muzikale invloeden van over de hele wereld doorklinken. Er wordt daarbij van de gebruikelijke instrumenten gebruik gemaakt zoals bas, drums en gitaar, maar ook van bestek, sleutelbossen, gereedschap en speelgoed. Op het podium maakt Dirk met zijn groepsleden van elk liedje een klein theaterstuk, waar de kinderen in de zaal aan mee kunnen doen. Optredens van Dirk Scheele zijn één groot kinderfeest.

Dirk Scheele begon zijn loopbaan als muziektherapeut voor verstandelijk gehandicapte kinderen. Hier schreef hij zijn eerste kinderliedjes als ondersteuning in zijn werk met deze kinderen. Op zijn werk, maar ook daarbuiten sloegen de liedjes enorm goed aan bij peuters en kleuters. Toen de vraag naar zijn liedjes en het aantal optredens steeds groter werd heeft hij de overstap naar het theater gemaakt. Hij maakte sindsdien een flink aantal theaterprogramma’s voor kinderen vanaf 1 jaar oud.

Vijftien jaar later getuigen dertien cd’s, vier dvd’s, verschillende tv-series, een luisterboek, theatertours voor volle zalen en hits als De kinderboerderij en Een elastiekje van het enorme succes dat Dirk Scheele met zijn kinderpopliedjes heeft. In Paradiso te Amsterdam vierde hij onlangs zijn 15 jarig jubileum met twee spetterende optredens met zijn band.

Toon aanbod