Luistervoorbeeld

Luisterdoc Spraaksynthese

Apparaten die praten
SerieLuisterdoc deel 3
Auteur Peter de Ruiter
Voorlezer Peter de Ruiter
Speelduur 1u 8m 46s
€ 5,99

Beschrijving

We worden omringd door stemmen. De meeste zijn echt, de andere zijn bijna echt: gesynthetiseerde spraak, gebaseerd op stemmen van mensen die ze hebben laten opnemen. Ze komen uit onze telefoon, uit onze routeplanner, van websites en we horen ze in de trein. Apparaten kunnen praten en ze doen dat steeds beter.

Hoe wordt zo'n stem gemaakt, hoe wordt hij toegepast en wie hebben er plezier van? Deze Luisterdoc verkent de laatste ontwikkelingen en plaatst accenten in gesprekken met makers, (groot)gebruikers en mensen die hun stem laten 'inblikken' voor de toekomst. Als bonus onthult dit luisterboek de identiteit van een van de bekendste Nederlandse synthetische stemmen.

Details

ImprintLuisterdoc
UitgeverPixelPerfect Publications
Publicatiedatum 24 november 2017
ISBN 9789491833458
Taal Nederlands
Speelduur 1u 8m 46s
Bestandsgrootte 63 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Peter de Ruiter
Peter de Ruiter

Peter de Ruiter (1960) is reiziger, fotograaf, digitaal pionier en schrijver van talrijke boeken over digitaal fotograferen, landen & volkeren en mensenrechten. Een belangrijkste activiteit is het uitgeven van ebooks: die van hemzelf, maar vooral die van anderen, en het bedenken en op de markt brengen van nieuwe uitgeefvormen. Daarnaast is De Ruiter ook actief met het ontwikkelen van gedrukte boeken met als specialismen kunst, innovatie en mensenrechten.

Toon aanbod