Luistervoorbeeld

Systemisch wijzer

Wat je altijd al voelde maar niet eerder wist
Auteur Siets Bakker, Leanne Steeghs
Voorlezer Siets Bakker, Leanne Steeghs
Speelduur 4u 0m 56s
€ 14,95

Beschrijving

Je voelt dat er iets niet klopt in je organisatie of team, maar je kunt het niet onder woorden brengen. Dus ga je gewoon door en negeer je de signalen. Signalen vanuit je omgeving of vanuit je lichaam. Jammer, want er valt veel meer te halen uit de systemische wijsheid die je in je hebt.

Bakker en Steeghs schreven het eerste praktische handboek waarin de kennis uit familie en organisatieopstellingen op een heldere en nuchtere manier wordt vertaald naar de werkvloer. Je leest welke drie oerkrachten er werken in de onderstroom van organisaties en teams, zodat je beter begrijpt wat je al voelde maar waar je nog geen woorden voor had.

Door je eigen systemische wijsheid 'aan te zetten' boor je een nieuwe bron van informatie aan. Je komt op een dieper niveau van 'weten', zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. De oefeningen en opdrachten in het boek helpen je om fijngevoeliger te worden voor signalen die je eerder niet serieus nam. Het resultaat: minder hard werken!

Door situaties vanuit systemisch perspectief te bekijken, krijg je meer zicht op wat er écht speelt in je team of organisatie. Je creëert nieuwe opties in je handelen en besluiten nemen wordt een stuk makkelijker. Je hoeft minder hard te werken, vooral in situaties die voorheen lastig waren.

Details

ImprintThema
UitgeverHet Noorderlicht
Publicatiedatum 28 juni 2017
ISBN 9789492331403
Taal Nederlands
Speelduur 4u 0m 56s
Bestandsgrootte 221 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Siets Bakker
Siets Bakker

Siets Bakker heeft als organisatieadviseur haar systemische wijsheid bij talloze organisaties toegepast. Zij leert directeuren, adviseurs en HR-managers hoe ze systemische aspecten kunnen doorvoeren in hun beleid en uitvoering. Zij bracht als een van de eersten systemisch werken vanuit opstellingen naar de werkvloer.

Toon aanbod