Luistervoorbeeld

Duitse verhalen

Boekenweek 2016
Auteur Joseph Roth, Katherine Mansfield, Siegfried Lenz, Joubert Pignon
Voorlezer Vastert van Aardenne, Lotte Driessen
Speelduur 57m 21s
€ 11,00

Beschrijving

Van Uitgelezen Verhalen krijgt u korte verhalen uit en over het Duitse taalgebied, van Kafka tot de hedendaagse schrijfster Karen Köhler. Deze prachtige afgeronde vertellingen worden voorgedragen door twee beroepsacteurs: de jonge Lotte Driessen en de ervaren Vastert van Aardenne. U krijgt een persoonlijke keuze uit het rijke aanbod te horen door samensteller Pieter van Scherpenberg.

Inhoud
1. Vastert van Aardenne leest De blonde neger Guillaume van Joseph Roth
2. Lotte Driessen leest De baron van Katherine Mansfield
3. Vastert van Aardenne leest De amusementsdoctor van Siegfried Lenz 4. Lotte Driessen leest Jonge Duitsers en Docent Duits van Joubert Pignon 5. Vastert van Aardenne leest De plotselinge wandeling van Franz Kafka 6. Lotte Driessen leest Vuurpijlen vangen van Karen Kohler

Details

UitgeverUitgelezen Verhalen
Publicatiedatum 31 maart 2017
ISBN 9789492362056
Taal Nederlands
Speelduur 57m 21s
Bestandsgrootte 67 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Joseph Roth
Joseph Roth

Het oeuvre van journalist en romancier Joseph Roth (1894-1939) leest als een treurdicht voor de kosmopolitische, tolerante, gedoemde cultuur van Centraal-Europa, die zijn hoogtijdagen beleefde vlak voor de Eerste Wereldoorlog. Roth werd geboren uit Joodse ouders in Galicië, aan de oostelijke kant van het Habsburgse keizerrijk. Hij diende tijdens de Eerste Wereldoorlog in het keizerlijke leger. Na de oorlog keerde hij terug naar Wenen. In 1920 vestigde hij zich als journalist in Berlijn, om Duitsland in januari 1933 voorgoed te verlaten. Vervolgens woonde en werkte hij afwisselend in Oostende, Amsterdam en Parijs, waar hij onder armoedige omstandigheden overleed.

Toon aanbod