Nu is het aan ons
Nu is het aan ons

Nu is het aan ons

Oproep tot echte democratie

Politiek moet je niet te veel aan politici overlaten. Daar zijn onze problemen te groot voor. In dit betoog laat Eva Rovers zien dat burgers cruciaal zijn voor het oplossen van de uitdagingen van nu.

Auteur

Eva Rovers

Spreker

Eva Rovers

Speelduur

2 uur 30 min

€ 10,00

Beschrijving

Politiek moet je niet te veel aan politici overlaten. Daar zijn onze problemen namelijk te complex voor. Vooral een veelkoppig monster als klimaatverandering vraagt om een veelkoppige aanpak. In dit vlammende betoog laat Eva Rovers zien dat burgers cruciaal zijn voor het oplossen van de grootste uitdagingen van deze tijd.
Reacties:
‘Eva Rovers geeft een doordacht en overtuigend inkijkje in hoe burgers met elkaar een sleutelrol kunnen spelen om de klimaatverstoring aan te pakken.’
- Helga van Leur
'Het pleidooi van Eva Rovers is zo helder en overtuigend, dat ik meteen zin krijg om mee te doen.'
- Liesbeth Staats
'In dit pamflet doet Eva Rovers voorstellen om onze democratie weer kracht en vertrouwen te geven - voorstellen die in andere landen effect hebben gesorteerd. Belangrijk boek.'
- Job Cohen

Details

Imprint

De Correspondent

Uitgever

De Correspondent Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

22 april 2022

ISBN

9789493254114

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 30 min

Bestandsgrootte

137 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Eva Rovers is de bekroonde biograaf van Helene Kröller-Müller en Boudewijn Büch. In 2018 verscheen Practivisme. Een handboek voor heimelijke rebellen. Ze publiceerde in NRC, Trouw en De Correspondent, doet onderzoek voor het Europese Knowledge Network on Climate Assemblies en is mede-oprichter van Bureau Burgerberaad.