Is het voor een cijfer?
Is het voor een cijfer?

Is het voor een cijfer?

Hoe jongeren meer kunnen leren met minder stress

In Is het voor een cijfer? laat Johannes Visser zien hoe het schoolsysteem in de greep van de cijferdictatuur kwam. En hoe we er weer uit kunnen komen.

Auteur

Johannes Visser

Spreker

Johannes Visser

Speelduur

1 uur 47 min

€ 10,00

Beschrijving

Jongeren ervaren steeds meer stress door school. Niet zo gek, want scholen zijn cijferfabrieken geworden. En dat is rampzalig voor de motivatie en het welzijn van leerlingen. In dit bevlogen pleidooi laat Johannes Visser zien hoe scholen in de ban raakten van cijfers en hoe het onderwijs jongeren beter kan motiveren. Een must-read voor iedereen die zich zorgen maakt over de toekomst van het onderwijs. Johannes Visser is oud-leraar Nederlands en schrijft over onderwijs voor De Correspondent. Hij won tweemaal de Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek. Reacties: 'Het Nederlandse onderwijs is veel te veel een wedstrijd geworden in plaats van een plek waar je nieuwsgierig mag zijn en leert vanuit intrinsieke motivatie. Johannes legt dat feilloos bloot. Hij krijgt van mij een 10 voor zijn betoog!' -Marjolein Moorman, politicus ‘Dit. Precies dit. Verplicht (en grappig) leesvoer voor iedereen die kinderen heeft.’ -Kluun, schrijver Help, ik heb een puber!

Details

Imprint

De Correspondent

Uitgever

De Correspondent Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

7 november 2023

ISBN

9789493254404

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 47 min

Bestandsgrootte

102 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Johannes Visser is oud-leraar Nederlands en schrijft over onderwijs voor De Correspondent. Hij studeerde Nederlands aan de UvA, schreef voor het literair-satirische studentenblad Propria Cures en gaf jarenlang les op een middelbare school in Zaandam. Sinds 2013 schrijft hij voor De Correspondent over onderwijs. Hij won tweemaal de Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek. In 2015 nam hij de prijs in ontvangst voor zijn dossier over ‘De excellente leerling’ en in 2022 voor zijn serie artikelen 'Winnaars en Verliezers?’ over kansenongelijkheid binnen het onderwijs.