Armoede uitgelegd aan mensen met geld
Armoede uitgelegd aan mensen met geld

Armoede uitgelegd aan mensen met geld

Hoe de meeste welvarende mensen denken over armoede, klopt van geen kant. In deze spoedcursus voor mensen met geld laat Tim ’S Jongers zien: armoede bestrijden kan pas als zij anders leren kijken.

Auteur

Tim 'S Jongers

Spreker

Tim 'S Jongers

Speelduur

4 uur 16 min

€ 14,00

Beschrijving

Armoede is je eigen schuld. Armoede is niet meer dan een gebrek aan geld. Armoede leidt tot domme en ongezonde keuzes. In een land geregeerd door welvarende, hogeropgeleide mensen wordt op een beperkte en soms zelfs schadelijke manier naar armoede gekeken. Tim ’S Jongers groeide op in armoede, ging uiteindelijk studeren, deed onderzoek naar armoede en doet nu beleidsvoorstellen om het tegen te gaan. Hoe de meeste mensen denken over armoede, ontdekte hij, klopt van geen kant. Daarom schreef hij dit boek: een spoedcursus armoede, bedoeld voor mensen met geld. Want armoede bestrijden kan pas als zij anders leren kijken. Tim ’S Jongers (1981) is politicoloog, bestuurskundige en directeur van de Wiardi Beckman Stichting. Voor De Correspondent schrijft hij over armoede; van zijn boek Beledigende broccoli zijn meer dan 10.000 exemplaren verkocht. Reacties: ‘Confronterend.’ -Sander Schimmelpenninck ‘Een van de beste boeken van het jaar.’ -Paul Verhaeghe ‘Herkenbaar van het eerste tot het laatste woord.’ -Emine Uğur ‘Overtuigend pleidooi.’ -Kitty Herweijer

Details

Imprint

De Correspondent

Uitgever

De Correspondent Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

4 juni 2024

ISBN

9789493254480

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 16 min

Bestandsgrootte

240 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Tim ’S Jongers (1981) is politicoloog, bestuurskundige en directeur van de Wiardi Beckman Stichting. Voor De Correspondent schrijft hij als correspondent Samenleven over armoede; van zijn boek Beledigende broccoli zijn meer dan 10.000 exemplaren verkocht.