Vijf onvergetelijke verhalen
Vijf onvergetelijke verhalen

Vijf onvergetelijke verhalen

Vijf onvergetelijke verhalen van J.M.A. Biesheuvel, voorgelezen door de auteur zelf

Auteur

J.M.A. Biesheuvel

Spreker

J.M.A. Biesheuvel

Speelduur

3 uur 38 min

€ 9,95

Beschrijving

Het voormalige literaire televisieprogramma 'Brommer op zee' is vernoemd naar het gelijknamige verhaal van J.M.A. Biesheuvel (1939-2020). Hij was de grootmeester van het verhaal. Zijn bundels behoren tot de canon van de Nederlandse literatuur. In 2009 besloot hij om zijn vijf favoriete lange verhalen, waaronder 'Brommer op zee', in de studio vast te leggen.

Mijn vrouw

Maarten Biesheuvel leerde zijn vrouw Eva Gütlich kennen in 1958. In de fotobiografie Biesboek uit 1988 schrijft hij: 'Soms denk ik dat God bestaat: Hij heeft me mijn vrouw gegeven.'

Brommer op zee

Isaäc werkt op een schip. Op een dag ziet hij een brommer komen aanrijden over het water.

Onrust

Maarten Biesheuvel bezoekt zijn geliefde Noord-Beveland, waar de zoektocht naar een ontsnapte poes voor onrustige dagen zorgt.

De klacht van de dorpsschoolmeester

De dorpsschoolmeester heeft zijn nog ongeboren kind al in de moederschoot rekenen geleerd, maar hij wordt door geen enkele onderzoeker serieus genomen.

De toneelspeler

In deze raamvertelling bezoekt de hoofdpersoon een toneelstuk waarin een acterende toneelschrijver op het toneel wonderbaarlijke verhalen schrijft en deze vervolgens, tot verbijstering van de hoofdpersoon, verscheurt.

Biesheuvels werk is vele malen bekroond, onder meer met de F. Bordewijk-prijs en de P.C. Hooftprijs. De auteur is twee keer koninklijk onderscheiden en sinds 2015 bestaat de J.M.A. Biesheuvelprijs voor de beste korteverhalenbundel.

Details

Imprint

Meesterwerk

Uitgever

PixelPerfect Publications

Publicatiedatum

10 juni 2024

ISBN

9789493271623

Taal

Nederlands

Speelduur

3 uur 38 min

Bestandsgrootte

200 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën