Henny Fortuin

Foto Henny Fortuin

Henny Fortuin (1954) is bekend als schrijfster van jeugdboeken. Al op de basisschool verzamelde zij verhalen en gedichten uit de Taptoe en de Okki; hiervan maakte ze zelf 'nieuwe' tijdschriften. Na de middelbare school vertrok Henny Fortuin naar Utrecht waar zij psychologie ging studeren. In 1979 verhuisde Henny Fortuin naar Rotterdam en ging ze werken bij de School Advies Dienst. Soms moest ze voor dit werk ook kinderverhalen schrijven. Daarom gaf ze zich op voor een cursus 'Schrijven voor kinderen' die werd gegeven door Karel Eykman.

Haar eerste verhaal verscheen in Vrij Nederland en daarna was ze, zoals ze dat noemt, verslaafd. Haar eerste boek verscheen in 1992: Tommie is de tijd kwijt. Een aantal verhalen van Henny Fortuin is later verschenen in de tijdschriften Okki en Taptoe.

Henny Fortuin komt uit een gezin van vier kinderen en is de jongste van de vier. Zelf heeft ze twee kinderen, een meisje en een jongen. Hun namen komen in de verhalen van Henny terug: Anne en Simon. Bovendien speelt in Nachtgeluiden haar kat Pluis een rol. Momenteel werkt de schrijfster aan een boek voor volwassenen.