Luistervoorbeeld

Het geheim van de Spinnenvrouw

Auteur Henny Fortuin
Voorlezer Peter van Eerdenburg
Speelduur 8u 39m 59s
€ 14,95

Beschrijving

De oude koning heeft voorspeld: het derde kind zal heersen over de Heemlanden. Wanneer koningin Regina haar derde kind verwacht, vreest zij dat haar broers hun recht op de troon niet goedschiks zullen afstaan. Zij roept de hulp in van hogere machten, die ieder hun eigen belangen hebben bij het machtsspel dat ontstaat. De strijd om de troon ontbrandt.

Intriges, machtsmisbruik en tovenarij; geen middel wordt geschuwd. De tweedeling tussen goed en kwaad vervaagt.

De dwerg Bann, de spinnenvrouw Birõg, de heks Mistral en de minstreel Oisin vertellen elk hun deel van het verhaal, dat zich ontvouwt tot een meeslepend koningsdrama, onherroepelijk en onontkoombaar.

Het geheim van de Spinnenvrouw is een spannend luisterboek voor kinderen van 9 tot 15 jaar, maar zeker ook voor volwassenen.

In boekvorm is het eerder verschenen onder de titel De reis van de dwerg.

Details

ImprintClusterEffect
UitgeverClusterEffect - LuisterEffect
Publicatiedatum 19 april 2013
ISBN 9789462171381
Taal Nederlands
Speelduur 8u 39m 59s
Bestandsgrootte 480 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Recensies uit de pers

'Het magische verhaal vol tovenarij. Je wilt het in één adem uitlezen, zo intrigerend.' - Hanneke Leliveld, De Volkskrant

'Zonder twijfel een echte aanrader. Het is werkelijk heel, heel knap.' - Nanda Roep, Trouw

Over de auteur
Photo Henny Fortuin
Henny Fortuin

Henny Fortuin (1954) is bekend als schrijfster van jeugdboeken. Al op de basisschool verzamelde zij verhalen en gedichten uit de Taptoe en de Okki; hiervan maakte ze zelf 'nieuwe' tijdschriften. Na de middelbare school vertrok Henny Fortuin naar Utrecht waar zij psychologie ging studeren. In 1979 verhuisde Henny Fortuin naar Rotterdam en ging ze werken bij de School Advies Dienst. Soms moest ze voor dit werk ook kinderverhalen schrijven. Daarom gaf ze zich op voor een cursus 'Schrijven voor kinderen' die werd gegeven door Karel Eykman.

Haar eerste verhaal verscheen in Vrij Nederland en daarna was ze, zoals ze dat noemt, verslaafd. Haar eerste boek verscheen in 1992: Tommie is de tijd kwijt. Een aantal verhalen van Henny Fortuin is later verschenen in de tijdschriften Okki en Taptoe.

Henny Fortuin komt uit een gezin van vier kinderen en is de jongste van de vier. Zelf heeft ze twee kinderen, een meisje en een jongen. Hun namen komen in de verhalen van Henny terug: Anne en Simon. Bovendien speelt in Nachtgeluiden haar kat Pluis een rol. Momenteel werkt de schrijfster aan een boek voor volwassenen.

Toon aanbod