Jeroen Kramer

Foto Jeroen Kramer

Jeroen Kramer (1960) is presentator, gespreksleider, voice-over, columnist, zanger, tekstschrijver en muzikant. Hij is vooral bekend van het jeugdprogramma Het Klokhuis dat hij gedurende 11 jaar mede heeft gepresenteerd.

Tegenwoordig schrijft, presenteert, interviewt en zingt hij. Vooral de thema's opvoeding en onderwijs lijken een specialisme van hem te zijn geworden. In het programma Bij Ons Thuis dat hij presenteert confronteert hij ouders, onderwijzers en pedagogen met eigentijdse opvoedingsdilemma's. Daarnaast schrijft hij een column in het tijdschrift J/M. In een maandelijkse column beschrijft hij zijn eigen ervaringen met het vaderschap. Van zijn hand verschijnt tevens de amusante bundel Daarom is geen reden.

Hij heeft daarnaast ook bij regionale zenders gepresenteerd. Onder andere bij AT5, de amsterdamse zender, waar hij een seizoen lang door de trein zwerft om acteurs, musici en kermislieden te interviewen. Het programma heet Lijn 5. Ook heeft hij bij de RVU radio een seizoen lang een aantal programma's gepresenteerd. Sinds de Sinterklaasperiode van 2007 presenteert hij samen met Dieuwertje Blok de intocht van Sinterklaas, als opvolger van Rik Hoogendoorn.

Spreker