Luistervoorbeeld

De nieuwe kleren van de keizer

Speciale musical-hoorspel bewerking
Auteur Jeroen Kramer, Hans Christian Andersen
Spreker Jeroen Kramer, Annet Malherbe, Kees Prins
Speelduur 43m 32s
€ 4,99

Beschrijving

De nieuwe kleren van de keizer is een luisterboek in een reeks ambitieuze musicalhoorspelen. Het is geen rechttoe rechtaan verhaal maar een eigenzinnige hoorspelbewerking voor kinderen, met veel humor en muziek, waar ook de ouders veel plezier aan zullen beleven. Met vijf heerlijke liedjes.

Jeroen Kramer, Annet Malherbe en Kees Prins nemen alle rollen in ‘De nieuwe kleren van de keizer’ voor hun rekening. Met Jeroen Kramer als keizer, wever 2, presentator kindernieuws, lakei 2 en de Minister van Financiën. Annet Malherbe in de rol van moeder, hofdame en de vrouw van de Eerste Minister. Kees Prins ten slotte speelt het kind, lakei 1, Eerste Minister, heraut, wever 1, radioverslaggever en een ministersvrouw. De regie is in handen van Kees Prins (Jiskefet). Jeroen Kramer (Het Klokhuis) schreef de teksten voor ‘De nieuwe kleren van de keizer’. De muziek werd geschreven door Paul Hock en Ronald Schmitz, die ook de verhalen van Eric Carle op muziek hebben gezet en het muzikale duo achter de luisterboeken van Kareltje en Sjonnie. Luister ook naar Kees Prins’ bewerking van het sprookje Hans en Grietje. Naar een concept van Iris Römer.

Inhoud
1 Intro
2 Het arme gezinnetje aan tafel
3 In de keizerlijke kleedkamer
4 De keizer gaat uit rijden
5 ‘Het is mooi om mooi te zijn’ (lied van de keizer)
6 De wevers hebben een plan
7 De keizer bestelt zijn kleren
8 De wevers tellen hun geld
9 De keizer stuurt de Eerste Minister naar de wevers
10 De Eerste Minister belt met zijn vrouw
11 De Eerste Minister bezoekt de wevers
12 ‘Wat er niet is’ (lied van de minister)
13 De Eerste Minister belt opnieuw met zijn vrouw
14 Het roddelcircuit
15 Het arme gezinnetje kijkt naar het Kindernieuws
16 Wat je vroeger allemaal niet had
17 De wevers brengen de nieuwe kleren
18 De keizer wordt aangekleed
19 De keizer toont zijn nieuwe kleren aan het volk
20 ‘Ik voel me bloot!’ (lied van de keizer)
21 De tas met geld
22 ‘Soms vind je in de modder’ (lied van de moeder)

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein Publishing BV
Publicatiedatum 12 januari 2009
ISBN 9789047607700
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 43m 32s
Bestandsgrootte 43 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jeroen Kramer

Jeroen Kramer (1960) is presentator, gespreksleider, voice-over, columnist, zanger, tekstschrijver en muzikant. Hij is vooral bekend van het jeugdprogramma Het Klokhuis dat hij gedurende 11 jaar mede heeft gepresenteerd.

Tegenwoordig schrijft, presenteert, interviewt en zingt hij. Vooral de thema's opvoeding en onderwijs lijken een specialisme van hem te zijn geworden. In het programma Bij Ons Thuis dat hij presenteert confronteert hij ouders, onderwijzers en pedagogen met eigentijdse opvoedingsdilemma's. Daarnaast schrijft hij een column in het tijdschrift J/M. In een maandelijkse column beschrijft hij zijn eigen ervaringen met het vaderschap. Van zijn hand verschijnt tevens de amusante bundel Daarom is geen reden.

Hij heeft daarnaast ook bij regionale zenders gepresenteerd. Onder andere bij AT5, de amsterdamse zender, waar hij een seizoen lang door de trein zwerft om acteurs, musici en kermislieden te interviewen. Het programma heet Lijn 5. Ook heeft hij bij de RVU radio een seizoen lang een aantal programma's gepresenteerd. Sinds de Sinterklaasperiode van 2007 presenteert hij samen met Dieuwertje Blok de intocht van Sinterklaas, als opvolger van Rik Hoogendoorn.

Toon aanbod