Luistervoorbeeld

De Chinese nachtegaal

SerieHans Christian Andersen's Stories
Auteur Hans Christian Andersen
Spreker Ton Lensink
VertalerThera Coppens
Speelduur 12m 59s
€ 1,99

Beschrijving

Heb jij ooit een vogel zó mooi horen zingen als deze mysterieuze nachtegaal? Hij woont in de stad van de almachtige Chinese keizer. Het pure en magische geluid van het vogeltje krijgt zoveel bewondering van bezoekers, dat zij alle pracht en praal van de rijke keizer spontaan vergeten. Want de nachtegaal, 'Lieve hemel, wat is dat mooi!'. Ook de keizer kan er geen genoeg van krijgen. Hij krijgt een namaakvogel die voor eeuwig voor hem kan zingen. Maar heeft die net zo'n wonderschone stem als de echte nachtegaal? Laat je in ‘De Chinese nachtegaal’ betoveren door het wereldberoemde sprookje van de Deense schrijver en dichter Hans Christian Andersen.Hans Christian Andersen (1805-1875) was een Deense schrijver, dichter en kunstenaar. Hij is beroemd om zijn kinderliteratuur, waaronder de geliefde sprookjes "De nieuwe kleren van de keizer", "De kleine zeemeermin", "De Chinese nachtegaal", "De standvastige tinnen soldaat", "De sneeuwkoningin", "Het lelijke jonge eendje" en "Het lucifersmeisje". Zijn boeken zijn vertaald naar elke levende taal, en er is tegenwoordig geen kind of volwassene die niet bekend is met zijn speelse personages. Zijn sprookjes zijn talloze malen bewerkt voor het toneel en het witte doek, met name door Disney in de animatiefilms "De kleine zeemeermin" in 1989 en "Frozen", dat losjes gebaseerd is op "De sneeuwkoningin" in 2013.

Dankzij Andersens bijdrage aan kinderliteratuur wordt zijn verjaardag, 2 april, gevierd als Internationale Kinderboekendag.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 23 september 2021
ISBN 9788726776713
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12m 59s
Bestandsgrootte 9 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen (1805-1875) schreef ruim honderdvijftig sprookjes, waaronder Het lelijke jonge eendje, Duimelijntje en De prinses op de erwt. Veel van zijn sprookjes hebben een symbolische betekenis en vaak een tragisch einde, zoals in Het meisje met de zwavelstokjes.

In 2005 werd wereldwijd de 200ste geboortedag van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen gevierd. Andersen groeide op in Odense. Toen de jonge Hans 11 jaar was, overleed zijn vader, een arme schoenmaker. Het liefst had hij acteur willen worden, maar hij werd niet aangenomen bij de koninklijke theaterschool.
Andersen is het meest bekend geworden vanwege zijn sprookjes. Het verhaal van zijn leven legde hij vast in Het sprookje van mijn leven, waarin hij vertelt over zijn vele buitenlandse reizen en contacten met adellijke families en vorstenhuizen. Hij debuteerde in 1827 met het gedicht Det døende Barn (Het stervende kind). In 1835 werd zijn eerste bundel met sprookjes voor kinderen uitgegeven, een bewerking van traditionele sprookjes. Zijn latere werk bevat vooral zelf bedachte sprookjes (zogeheten cultuursprookjes).

Toon aanbod