De Chinese nachtegaal
De Chinese nachtegaal

De Chinese nachtegaal

Heb jij ooit een vogel zó mooi horen zingen als deze mysterieuze nachtegaal? Hij woont in de stad van de almachtige Chinese keizer...

Serie

Auteur

Hans Christian Andersen

Spreker

Ton Lensink

Vertaler

Thera Coppens

Speelduur

0 uur 12 min

€ 1,99

Beschrijving

Heb jij ooit een vogel zó mooi horen zingen als deze mysterieuze nachtegaal? Hij woont in de stad van de almachtige Chinese keizer. Het pure en magische geluid van het vogeltje krijgt zoveel bewondering van bezoekers, dat zij alle pracht en praal van de rijke keizer spontaan vergeten. Want de nachtegaal, 'Lieve hemel, wat is dat mooi!'. Ook de keizer kan er geen genoeg van krijgen. Hij krijgt een namaakvogel die voor eeuwig voor hem kan zingen. Maar heeft die net zo'n wonderschone stem als de echte nachtegaal? Laat je in ‘De Chinese nachtegaal’ betoveren door het wereldberoemde sprookje van de Deense schrijver en dichter Hans Christian Andersen.Hans Christian Andersen (1805-1875) was een Deense schrijver, dichter en kunstenaar. Hij is beroemd om zijn kinderliteratuur, waaronder de geliefde sprookjes "De nieuwe kleren van de keizer", "De kleine zeemeermin", "De Chinese nachtegaal", "De standvastige tinnen soldaat", "De sneeuwkoningin", "Het lelijke jonge eendje" en "Het lucifersmeisje". Zijn boeken zijn vertaald naar elke levende taal, en er is tegenwoordig geen kind of volwassene die niet bekend is met zijn speelse personages. Zijn sprookjes zijn talloze malen bewerkt voor het toneel en het witte doek, met name door Disney in de animatiefilms "De kleine zeemeermin" in 1989 en "Frozen", dat losjes gebaseerd is op "De sneeuwkoningin" in 2013.

Dankzij Andersens bijdrage aan kinderliteratuur wordt zijn verjaardag, 2 april, gevierd als Internationale Kinderboekendag.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

23 september 2021

ISBN

9788726776713

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 12 min

Bestandsgrootte

9 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Hans Christian Andersen Bekijk alles

Engels Best English Tales and Stories

Best English Tales and Stories

Brothers Grimm, Hans Christian Andersen

€ 5,99
Engels The Fir Tree

The Fir Tree

Hans Christian Andersen

€ 3,99
Engels Best Nursery Short Stories

Best Nursery Short Stories

Brothers Grimm, Hans Christian Andersen

€ 5,99
Misschien wel de mooiste verhalen van H.C. Andersen
€ 10,50

Meer spreker Ton Lensink Bekijk alles

De vliegende koffer

De vliegende koffer

Hans Christian Andersen

€ 1,99