Luistervoorbeeld

De vliegende koffer

SerieHans Christian Andersen's Stories
Auteur Hans Christian Andersen
Spreker Ton Lensink
VertalerThera Coppens
Speelduur 14m 3s
€ 1,99

Beschrijving

Er was eens... Wie kent de betoverende sprookjes van Hans Christian Andersen niet? ‘De vliegende koffer’ vertelt het magische verhaal over een wijze koopman die zó rijk was, dat hij de hele straat met goud kon betegelen. Niet dat hij dat deed, want hij vond het een veel beter idee om te sparen tot aan zijn dood. Maar zijn zoon heeft hele andere plannen met zijn vaders fortuin... Al feestend geeft hij zijn geld tot de laatste stuiver uit totdat hij helemaal niets of niemand meer heeft. Hij is ten einde raad, totdat hij een magische vliegende koffer cadeau krijgt van een vriend. Wat voor adembenemende reis staat hem te wachten? Hans Christian Andersen is de wereldberoemde Deense schrijver van vele klassieke sprookjes, waarvan meerdere verfilmd zijn door Disney, zoals 'De kleine zeemeermin'.
Hans Christian Andersen (1805-1875) was een Deense schrijver, dichter en kunstenaar. Hij is beroemd om zijn kinderliteratuur, waaronder de geliefde sprookjes "De nieuwe kleren van de keizer", "De kleine zeemeermin", "De Chinese nachtegaal", "De standvastige tinnen soldaat", "De sneeuwkoningin", "Het lelijke jonge eendje" en "Het lucifersmeisje". Zijn boeken zijn vertaald naar elke levende taal, en er is tegenwoordig geen kind of volwassene die niet bekend is met zijn speelse personages. Zijn sprookjes zijn talloze malen bewerkt voor het toneel en het witte doek, met name door Disney in de animatiefilms "De kleine zeemeermin" in 1989 en "Frozen", dat losjes gebaseerd is op "De sneeuwkoningin" in 2013.

Dankzij Andersens bijdrage aan kinderliteratuur wordt zijn verjaardag, 2 april, gevierd als Internationale Kinderboekendag.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 23 september 2021
ISBN 9788726776720
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 14m 3s
Bestandsgrootte 10 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen (1805-1875) schreef ruim honderdvijftig sprookjes, waaronder Het lelijke jonge eendje, Duimelijntje en De prinses op de erwt. Veel van zijn sprookjes hebben een symbolische betekenis en vaak een tragisch einde, zoals in Het meisje met de zwavelstokjes.

In 2005 werd wereldwijd de 200ste geboortedag van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen gevierd. Andersen groeide op in Odense. Toen de jonge Hans 11 jaar was, overleed zijn vader, een arme schoenmaker. Het liefst had hij acteur willen worden, maar hij werd niet aangenomen bij de koninklijke theaterschool.
Andersen is het meest bekend geworden vanwege zijn sprookjes. Het verhaal van zijn leven legde hij vast in Het sprookje van mijn leven, waarin hij vertelt over zijn vele buitenlandse reizen en contacten met adellijke families en vorstenhuizen. Hij debuteerde in 1827 met het gedicht Det døende Barn (Het stervende kind). In 1835 werd zijn eerste bundel met sprookjes voor kinderen uitgegeven, een bewerking van traditionele sprookjes. Zijn latere werk bevat vooral zelf bedachte sprookjes (zogeheten cultuursprookjes).

Toon aanbod