De vliegende koffer
De vliegende koffer

De vliegende koffer

Er was eens... Wie kent de betoverende sprookjes van Hans Christian Andersen niet? ‘De vliegende koffer’ vertelt het magische verhaal over een wijze koopman die zó rijk was, dat hij de hele straat met...

Serie

Auteur

Hans Christian Andersen

Spreker

Ton Lensink

Vertaler

Thera Coppens

Speelduur

0 uur 14 min

€ 1,99

Beschrijving

Er was eens... Wie kent de betoverende sprookjes van Hans Christian Andersen niet? ‘De vliegende koffer’ vertelt het magische verhaal over een wijze koopman die zó rijk was, dat hij de hele straat met goud kon betegelen. Niet dat hij dat deed, want hij vond het een veel beter idee om te sparen tot aan zijn dood. Maar zijn zoon heeft hele andere plannen met zijn vaders fortuin... Al feestend geeft hij zijn geld tot de laatste stuiver uit totdat hij helemaal niets of niemand meer heeft. Hij is ten einde raad, totdat hij een magische vliegende koffer cadeau krijgt van een vriend. Wat voor adembenemende reis staat hem te wachten? Hans Christian Andersen is de wereldberoemde Deense schrijver van vele klassieke sprookjes, waarvan meerdere verfilmd zijn door Disney, zoals 'De kleine zeemeermin'.
Hans Christian Andersen (1805-1875) was een Deense schrijver, dichter en kunstenaar. Hij is beroemd om zijn kinderliteratuur, waaronder de geliefde sprookjes "De nieuwe kleren van de keizer", "De kleine zeemeermin", "De Chinese nachtegaal", "De standvastige tinnen soldaat", "De sneeuwkoningin", "Het lelijke jonge eendje" en "Het lucifersmeisje". Zijn boeken zijn vertaald naar elke levende taal, en er is tegenwoordig geen kind of volwassene die niet bekend is met zijn speelse personages. Zijn sprookjes zijn talloze malen bewerkt voor het toneel en het witte doek, met name door Disney in de animatiefilms "De kleine zeemeermin" in 1989 en "Frozen", dat losjes gebaseerd is op "De sneeuwkoningin" in 2013.

Dankzij Andersens bijdrage aan kinderliteratuur wordt zijn verjaardag, 2 april, gevierd als Internationale Kinderboekendag.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

23 september 2021

ISBN

9788726776720

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 14 min

Bestandsgrootte

10 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Hans Christian Andersen Bekijk alles

Sprookjes om van te smullen

Sprookjes om van te smullen

Clare Lennart, F.M. Crawford

€ 10,50
De Sneeuwkoningin

De Sneeuwkoningin

Bette Westera, Hans Christian Andersen

€ 14,99
Engels Best English Tales and Stories

Best English Tales and Stories

Brothers Grimm, Hans Christian Andersen

€ 5,99
Engels The Fir Tree

The Fir Tree

Hans Christian Andersen

€ 3,99

Meer spreker Ton Lensink Bekijk alles

De Chinese nachtegaal

De Chinese nachtegaal

Hans Christian Andersen

€ 1,99