De violist van Birkenau
De violist van Birkenau

De violist van Birkenau

Wanneer Marc Hessels een concert bijwoont van de oude cellovirtuoos Antonovitsj, staart de muzikant Marc geschrokken aan. Hij meent in Marc een groot violist te herkennen die jaren geleden werd omg...

Auteur

Mike van Hoecke

Spreker

Jeroen Kramer

Speelduur

2 uur 27 min

€ 7,99

Beschrijving

Wanneer Marc Hessels een concert bijwoont van de oude cellovirtuoos Antonovitsj, staart de muzikant Marc geschrokken aan. Hij meent in Marc een groot violist te herkennen die jaren geleden werd omgebracht in Auschwitz-Birkenau. Nadat Antonovitsj het volledige verhaal vertelt, kan Marc het gevoel niet van zich afschudden dat het over zijn afstandelijke vader gaat. Maar hoe kan dat, want die leeft nog en heeft nooit viool gespeeld, laat staan een vernietigingskamp overleefd. Welke geheimen draagt Marcs vader met zich mee?

'De violist van Birkenau' is een roman over hartstocht en wreedheid. Hartstocht die te vinden is in muziek, wreedheid die te vinden is in de mens. Niettemin zien we hoe er binnen een wrede wereld ruimte blijft voor liefde, en hoe iemands passie ook kan omslaan in afkeer. In dit boek reikt debutant Mike Van Hoecke zijn lezers puzzelstukken aan die een onthutsend geheel vormen.

Mike Van Hoecke is orthopedisch chirurg. Ondanks zijn drukke bezigheden vond de arts toch nog de tijd om op zijn 46e te debuteren als romanschrijver. 'De violist van Birkenau' is de titel van zijn boek. Het boek vertelt een meeslepend en mysterieus familieverhaal over het leven na een vernietigingskamp.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

2 februari 2024

ISBN

9788727142371

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 27 min

Bestandsgrootte

106 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Jeroen Kramer Bekijk alles

De vrije man

De vrije man

Jac. Toes

€ 12,99
€ 9,99
Moordweekend

Moordweekend

James Patterson, David Ellis

€ 14,99
Skip en de konijnendief

Skip en de konijnendief

Anna Woltz, Lars Deltrap

€ 8,99