Het verboden rijk
Het verboden rijk

Het verboden rijk

Een experimenteel werk dat zijn tijd ver vooruit is, waarin feit en fictie, verzonnen feiten met documenten uit die tijd worden vermengd...

Auteur

J. Slauerhoff

Spreker

Jeroen Kramer

Speelduur

5 uur 44 min

€ 9,99

Beschrijving

Een experimenteel werk dat zijn tijd ver vooruit is, waarin feit en fictie, verzonnen feiten met documenten uit die tijd worden vermengd. Zo volgen we de avonturen van de onbekende dichter Camoes in het 16e eeuwse Portugal, terwijl het Spaanse kolonisatieproces zich om hem heen ontvouwt en het landschap van de wereld totaal verandert. Aan de andere kant speelt zich het leven af van een 20e eeuwse marconist. De levens van de twee protagonisten kennen een aantal eigenaardige gelijkenissen.
J.J. Slauerhoff (1896 - 1936) was een belangrijke Nederlandse dichter tijdens het interbellum, geboren te Leeuwarden in 1898. Zijn leven lang combineerde hij zijn werk als arts met zijn het publiceren van poëzie, een discipline waarin hij als een meester werd beschouwd. Tijdens zijn laatste reis naar Zuid Afrika liep hij Malaria op, een ziekte die een enorme tol van zijn schrijfwerk eiste en welke hem uiteindelijk het leven kostte. Hoewel J.J. Slauerhoff slechts 38 werd heeft hij een uniek en geroemd poëtisch oeuvre nagelaten. Slauerhoff ontving in 1934 de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs.

Details

Imprint

SAGA Egmont

Uitgever

SAGA Egmont

Publicatiedatum

14 oktober 2022

ISBN

9788728522196

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 44 min

Bestandsgrootte

246 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Jeroen Kramer Bekijk alles

€ 9,99
De violist van Birkenau
5.0

De violist van Birkenau

Mike van Hoecke

€ 7,99
Moordweekend

Moordweekend

James Patterson, David Ellis

€ 14,99
Skip en de konijnendief

Skip en de konijnendief

Anna Woltz, Lars Deltrap

€ 8,99