Luistervoorbeeld

Hans & Grietje

Speciale musical-hoorspel bewerking
Auteur Gebroeders Grimm, Kees Prins
Spreker Kees Prins, Martine Sandifort
Speelduur 31m 44s
€ 4,99

Beschrijving

Hans & Grietje is een luisterboek in een reeks ambitieuze musicalhoorspelen. Het is geen rechttoe rechtaan verhaal maar een eigenzinnige hoorspelbewerking voor kinderen, met veel humor en muziek, waar ook de ouders veel plezier aan zullen beleven.

Kees Prins en Martine Sandifort nemen alle rollen in Hans en Grietje voor hun rekening. Kees Prins is Hans en vader, Martine Sandifort speelt Grietje, moeder en de heks. Regie en teksten zijn van Kees Prins (o.a. Jiskefet). De muziek werd geschreven door Paul Hock en Ronald Schmitz, die ook de verhalen van Eric Carle op muziek hebben gezet en het muzikale duo achter de luisterboeken van Kareltje en Sjonnie. Naar een concept van Iris Römer.

Inhoud
1 Intro
2 Grietje kan niet slapen
3 Hans heeft een plan
4 Hans & Grietje worden achtergelaten
5 Hans & Grietje alleen in het bos
6 ‘Zijn we nog wel welkom straks’ (lied Hans en Grietje)
7 Hans & Grietje komen weer thuis
8 Hans & Grietje fluisteren in bed
9 Hans & Grietje moeten weer naar het bos
10 Hans & Grietje weer alleen in het bos
11 Hans & Grietje vinden een huisje in het bos
12 Knibbel knabbel knuisje!
13 Hans twijfelt
14 Hans gaat achter slot en grendel
15 Grietje heeft een plan
16 Hans moet veel eten
17 ‘Mijn lieve grote broer’ (lied Grietje)
18 In de oven!
19 ‘Sterker dan de tijd’ (lied vader)

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein Publishing BV
Publicatiedatum 12 januari 2009
ISBN 9789047607694
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 31m 44s
Bestandsgrootte 50 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Gebroeders Grimm

Jakob Grimm (1785-1863) en Wilhelm Grimm (1786-1859) zijn de samenstellers van de beroemdste sprookjesverzameling ter wereld. De twee delen met Kinder- und Hausmärchen verschenen in respectievelijk 1812 en 1815. De broers, geboren in Hanau, studeerden beiden rechten maar profileerden zich vooral op taal- en letterkundig terrein. Ze publiceerden wetenschappelijke edities van bijvoorbeeld het Hildebrandslied en begonnen in 1852 met het Deutsches Wörterbuch, dat pas in 1960 postuum voltooid werd.

Onder invloed van de denkbeelden van de Romantiek gingen de broers op zoek naar de wortels van het Duits, naar de natuurlijke, onbedorven vormen van taal en literatuur. Bij oude mensen, familie, kennissen, vrienden en in herbergen verzamelden ze volksverhalen, sprookjes, sagen en legenden. Een belangrijke bron voor de sprookjes is Frau Viehmann geweest, een boerin uit Niederzwehrn, een dorp bij Kassel. De kern van de verhalen lieten de broers intact, maar ze noteerden ze in hun eigen stijl. Hoewel bedoeld als wetenschappelijke verzameling, hadden de sprookjes vanaf het begin veel succes bij kinderen. Vanwege de kritiek op het wrede en seksuele karakter van sommige sprookjes paste Wilhelm de tweede druk qua verteltrant sterk aan.
(Bron: Uitgeverij Lemniscaat)

Toon aanbod