Hans & Grietje
Hans & Grietje

Hans & Grietje

Speciale musical-hoorspel bewerking

Geen rechttoe rechtaan verhaal maar een eigenzinnige hoorspelbewerking voor kinderen, met veel humor en muziek, waar ook de ouders veel plezier aan zullen beleven. Leeftijd: 9+

Auteurs

Gebroeders Grimm, Kees Prins

Sprekers

Kees Prins, Martine Sandifort

Speelduur

0 uur 31 min

€ 4,99

Beschrijving

Hans & Grietje is een luisterboek in een reeks ambitieuze musicalhoorspelen. Het is geen rechttoe rechtaan verhaal maar een eigenzinnige hoorspelbewerking voor kinderen, met veel humor en muziek, waar ook de ouders veel plezier aan zullen beleven.

Kees Prins en Martine Sandifort nemen alle rollen in Hans en Grietje voor hun rekening. Kees Prins is Hans en vader, Martine Sandifort speelt Grietje, moeder en de heks. Regie en teksten zijn van Kees Prins (o.a. Jiskefet). De muziek werd geschreven door Paul Hock en Ronald Schmitz, die ook de verhalen van Eric Carle op muziek hebben gezet en het muzikale duo achter de luisterboeken van Kareltje en Sjonnie. Naar een concept van Iris Römer.

Inhoud
1 Intro
2 Grietje kan niet slapen
3 Hans heeft een plan
4 Hans & Grietje worden achtergelaten
5 Hans & Grietje alleen in het bos
6 ‘Zijn we nog wel welkom straks’ (lied Hans en Grietje)
7 Hans & Grietje komen weer thuis
8 Hans & Grietje fluisteren in bed
9 Hans & Grietje moeten weer naar het bos
10 Hans & Grietje weer alleen in het bos
11 Hans & Grietje vinden een huisje in het bos
12 Knibbel knabbel knuisje!
13 Hans twijfelt
14 Hans gaat achter slot en grendel
15 Grietje heeft een plan
16 Hans moet veel eten
17 ‘Mijn lieve grote broer’ (lied Grietje)
18 In de oven!
19 ‘Sterker dan de tijd’ (lied vader)

Details

Imprint

Uitgeverij Rubinstein

Uitgever

Rubinstein Publishing BV

Publicatiedatum

12 januari 2009

ISBN

9789047607694

Taal

Nederlands

Speelduur

0 uur 31 min

Bestandsgrootte

50 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Jakob Grimm (1785-1863) en Wilhelm Grimm (1786-1859) zijn de samenstellers van de beroemdste sprookjesverzameling ter wereld. De twee delen met Kinder- und Hausmärchen verschenen in respectievelijk 1812 en 1815. De broers, geboren in Hanau, studeerden beiden rechten maar profileerden zich vooral op taal- en letterkundig terrein. Ze publiceerden wetenschappelijke edities van bijvoorbeeld het Hildebrandslied en begonnen in 1852 met het Deutsches Wörterbuch, dat pas in 1960 postuum voltooid werd.

Onder invloed van de denkbeelden van de Romantiek gingen de broers op zoek naar de wortels van het Duits, naar de natuurlijke, onbedorven vormen van taal en literatuur. Bij oude mensen, familie, kennissen, vrienden en in herbergen verzamelden ze volksverhalen, sprookjes, sagen en legenden. Een belangrijke bron voor de sprookjes is Frau Viehmann geweest, een boerin uit Niederzwehrn, een dorp bij Kassel. De kern van de verhalen lieten de broers intact, maar ze noteerden ze in hun eigen stijl. Hoewel bedoeld als wetenschappelijke verzameling, hadden de sprookjes vanaf het begin veel succes bij kinderen. Vanwege de kritiek op het wrede en seksuele karakter van sommige sprookjes paste Wilhelm de tweede druk qua verteltrant sterk aan.
(Bron: Uitgeverij Lemniscaat)


Kees Prins (1956) is een Nederlands acteur. Hij doorliep het atheneum (Bisschoppelijk College Hageveld te Heemstede) waar hij o.m. een hoofdrol vervulde in Shakespeare's Hendrik IV, een komische tekenstijl ontwikkelde in de strip Cucumber Kid en zanger was in de rockband Chaoz (plus Theo Hand, Olaf Meijer, Jeroen Kramer en Maurits Santen welke laatste later de hit Dieuwertje zou scoren) en Kees volgde aansluitend een opleiding aan de Academie voor Kleinkunst. Hij zat daar onder meer in de klas bij Arjan Ederveen, met wie hij van 1981 tot 1984 De Duo's vormde. De Duo's maakten vier theaterproducties en een televisieshow voor de VPRO. Prins speelde ook in enkele televisieprogramma's met Paul de Leeuw.

Hij werd met name bekend door zijn rollen in de satirische serie Jiskefet, waar hij samen met Herman Koch en Michiel Romeyn de voornaamste rollen vertolkte. Verder maakte hij onder emer reclameboodschappen voor radio en tv. Daarnaast is hij actief als zanger en songschrijver, als zodanig reeds in de schoolband Chaoz en later in Moondogs met gitarist-componist Vincent van Warmerdam.

Kees Prins kreeg in 2000 een Gouden Kalf voor beste acteur voor zijn vertolking van Johnny Jordaan in de dramaserie Bij ons in de Jordaan. Tijdens het WK 2006 treedt hij op onder de naam Melvin en zingt sfeervolle Oranje-liedjes tijdens Villa BVD. In 2007 trekt Prins samen met Paul de Munnik en JP den Tex met het liedjesprogramma Op weg naar huis langs de Nederlandse theaters.

Meer auteur Gebroeders Grimm Bekijk alles

Sprookjes om van te smullen

Sprookjes om van te smullen

Clare Lennart, F.M. Crawford

€ 10,50
Grimm e.a.

Grimm e.a.

Gebroeders Grimm

€ 10,50
Eltjo Herder vertelt sprookjes

Eltjo Herder vertelt sprookjes

Marian Hesper-Sint, Gebroeders Grimm

€ 10,50
Het grote kinder voorleesboek

Het grote kinder voorleesboek

Gebroeders Grimm, Anneke Bloemen

€ 10,50

Meer spreker Kees Prins Bekijk alles

Erik of Het klein insectenboek
€ 14,99
De kleine Nicolaas

De kleine Nicolaas

René Goscinny, Jean-Jacques Sempé

€ 11,95
De nieuwe kleren van de keizer

De nieuwe kleren van de keizer

Jeroen Kramer, Hans Christian Andersen

€ 4,99