Maarten Muis

Foto Maarten Muis

Maarten Muis (1972) is afgestudeerd cultureel antropoloog en sinds 2004 actief in de belangenbehartiging binnen de geestelijke gezondheidszorg. Hierbij heeft hij brede ervaring opgedaan in het organiseren van cliënten en samen met hen te werken aan empowerment en campagnes tegen maatschappelijk stigma.

Sinds 2002 is Maarten actief in de wereld van ervaringsdeskundigen. Zijn expertise ligt op het vlak van herstel, empowerment en veerkracht. Voor het stimuleren hiervan gebruikt hij zijn vaardigheden als producent van voorlichtingsmateriaal, trainingen en slimme methodes van PR. Zijn missie is de wereld van zorg en welzijn te onderbouwen met ervaringskennis, vandaar dat zijn bedrijf Adstructie heet. Hij wil zich inzetten om het werken in deze sector doelmatiger te maken. Maar ook met minder stress en met meer plezier. Hij wil professionals leren altijd een thuiswedstrijd te spelen. En dat kan door te herkennen welke thuiswedstrijd de klant speelt. Zodat ze allebei altijd winnen.

Na jaren verantwoordelijk te zijn geweest voor onder meer publicaties en mediacampagnes bij vereniging Anoiksis werkt hij sinds 2011 als zelfstandige in projecten op het gebied van media, wetenschappelijk onderzoek en belangenbehartiging. Maarten Muis kent het werkveld goed uit eigen ervaring en heeft er daarnaast brede kennis van door projecten van peer-support en de inzet van ervaringsdeskundigen.