Luistervoorbeeld

De Grote Vriendelijke Podcast - Wilma Geldof

Aflevering 4
SerieDe Grote Vriendelijke Podcast deel 4
Auteur De Grote Vriendelijke Podcast
Spreker Jaap Friso, Bas Maliepaard, Wilma Geldhof
Speelduur 59m 55s
€ 0,00

Beschrijving

In de 4e aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast vertelt Wilma Geldof over haar (jongeren)roman 'Het meisje met de vlechtjes' (Luitingh-Sijthoff, 15+), gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Nederlands jongste verzetsmeisje, Freddie Oversteegen. Kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest) en Bas Maliepaard (Trouw) praten met Geldof over het gewapende verzet, het fictionaliseren van een waargebeurde geschiedenis en het schemergebied tussen goed en fout.

Bas en Jaap bespreken in deze aflevering de volgende boeken: 'De schelmenstreken van Reinaert de Vos' van Koos Meinderts (Hoogland & Van Klaveren, 8+, tekeningen: diverse illustratoren), 'Liefde is niet voor lafaards' van Ulf Stark (Querido, 8+, tekeningen: Ida Björs, vertaling: Edward van de Vendel) en 'Lepelsnijder' van Marjolijn Hof (Querido, 10+, tekeningen: Annette Fienieg).

Details

UitgeverDe Grote Vriendelijke Podcast
Publicatiedatum 24 november 2018
ISBN 8719244141005
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 59m 55s
Bestandsgrootte 55 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

De Grote Vriendelijke Podcast (De GVP) is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Het initiatief van kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) werd gelanceerd in september 2018. Doel van de onafhankelijke podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur. Jaap en Bas bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek en interviewen aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens.

Toon aanbod