Luistervoorbeeld

De Grote Vriendelijke Podcast - Leo Timmers

Aflevering 6
SerieDe Grote Vriendelijke Podcast deel 6
Auteur De Grote Vriendelijke Podcast
Voorlezer Jaap Friso, Bas Maliepaard, Leo Timmers
Speelduur 1u 3m 18s
€ 0,00

Beschrijving

Twee primeurs in de zesde aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast: voor het eerst een Vlaming te gast en voor het eerst een illustrator. Leo Timmers praat met kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) over zijn prentenboek 'Een huis voor Harry' (Querido, 4+) en de rest van zijn werk. 'Een huis voor Harry' is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2019.

In deze aflevering bespreken Bas en Jaap de volgende boeken: 'Klaarwakker' en 'Bedtijd' van Lawrence Schimel (Kartonnen Dozen, 2+, tekeningen: Elina Braslina, vertaling: Johanna Pas), 'Een lied dat alleen ik kan horen' van Barry Jonsberg (Lemniscaat 14+, vertaling: Annelies Jorna) en 'Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn' van Davide Morosinotto (Fantoom, 12+, vertaling: Pieter van der Drift en Manon Smits).

Details

UitgeverDe Grote Vriendelijke Podcast
Publicatiedatum 22 januari 2019
ISBN 8719244141029
Taal Nederlands
Speelduur 1u 3m 18s
Bestandsgrootte 58 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
De Grote Vriendelijke Podcast

De Grote Vriendelijke Podcast (De GVP) is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Het initiatief van kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) werd gelanceerd in september 2018. Doel van de onafhankelijke podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur. Jaap en Bas bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek en interviewen aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens.

Toon aanbod