Luistervoorbeeld

De Grote Vriendelijke Podcast - Sjoerd Kuyper

Aflevering 9
SerieDe Grote Vriendelijke Podcast deel 9
Auteur De Grote Vriendelijke Podcast
Spreker Jaap Friso, Bas Maliepaard, Sjoerd Kuyper
Speelduur 1u 1m 35s
€ 0,00

Beschrijving

De eerste aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast met publiek! Live op het audiofestival Oorzaken in het Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam praten kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) met schrijver Sjoerd Kuyper over diens nieuwste jeugdroman 'Bizar' (Hoogland & Van Klaveren, 13+). Het gesprek gaat over het verdwijnen van 'de ziel', de zoektocht naar het sublieme en over waarom Kuyper in dit hartstochtelijke boek zoveel maatschappelijke thema's aansnijdt.

Bas en Jaap bespreken de volgende boeken: 'De geheime tuin' van Frances Hodgson Burnett (Vertaling: Imme Dros. Leopold, 10+), 'Ingesloten' van Samira Ahmed (Vertaling: Merel Leene. Blossom Books, 15+) en 'Konijn en Egel. Er komt geen einde aan het einde'van Paul Verrept (Tekeningen: Nils Pieters. De Eenhoorn, 6+).

Details

UitgeverDe Grote Vriendelijke Podcast
Publicatiedatum 31 maart 2019
ISBN 8719244141043
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 1m 35s
Bestandsgrootte 56 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

De Grote Vriendelijke Podcast (De GVP) is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Het initiatief van kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) werd gelanceerd in september 2018. Doel van de onafhankelijke podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur. Jaap en Bas bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek en interviewen aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens.

Toon aanbod