Luistervoorbeeld

De Grote Vriendelijke Podcast - Philip Hopman (m.m.v. Akwasi en Ted van Lieshout)

Aflevering 10
SerieDe Grote Vriendelijke Podcast deel 10
Auteur De Grote Vriendelijke Podcast
Spreker Jaap Friso, Bas Maliepaard, Philip Hopman
Speelduur 1u 2m 43s
€ 0,00

Beschrijving

Na twee opnames op locatie zijn we voor de tiende aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast weer terug in kinderboekwinkel Kiekeboek in Haarlem. Te gast is dit keer illustrator Philip Hopman. Kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) praten met hem over zijn tekeningen in 'De boom met het oor' van Annet Schaap (Querido 8+, verkrijgbaar vanaf 7 mei 2019) en over zijn succesvolle serie prentenboeken over Boer Boris, die hij maakt met schrijver Ted van Lieshout (Gottmer 3+). In oktober 2019 komt deel twaalf uit: 'Boer Boris en het paard van Sinterklaas'.

Bas en Jaap bespreken de volgende boeken: 'De omgekeerde wereld' van Atak (Vertaling: Ard Posthuma. Boycott, 4+), 'Niet te stoppen!' van Angie Thomas (Vertaling: Aimée Warmerdam en Akwasi (raps). Moon, 15+) en 'Leve de kroon!' van Sarah Devos (Tekeningen: Wendy Panders. Lannoo, 9+).

Details

UitgeverDe Grote Vriendelijke Podcast
Publicatiedatum 25 april 2019
ISBN 8719244141050
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 2m 43s
Bestandsgrootte 57 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

De Grote Vriendelijke Podcast (De GVP) is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Het initiatief van kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) werd gelanceerd in september 2018. Doel van de onafhankelijke podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur. Jaap en Bas bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek en interviewen aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens.

Toon aanbod