Luistervoorbeeld

De Grote Vriendelijke Podcast - Enne Koens

Aflevering 12
SerieDe Grote Vriendelijke Podcast deel 12
Auteur De Grote Vriendelijke Podcast
Spreker Jaap Friso, Bas Maliepaard, Enne Koens
Speelduur 1u 1m 34s
€ 0,00

Beschrijving

Ze schreef een boek over een meisjesvriendschap met een scherp randje, dat zich afspeelt in een Vinex-wijk. In de twaalfde aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast vertelt schrijfster Enne Koens aan kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) over haar inspiratiebronnen voor 'Die zomer met Jente' (Luitingh-Sijthoff 10+, tekeningen: Maartje Kuiper). Wat voor vriendschappen had en heeft Enne zelf? En waarom is een nieuwbouwwijk zo'n geschikt decor voor een verhaal?

Bas en Jaap bespreken de volgende boeken: ‘Adres Onbekend’ van Susin Nielsen (Vertaling: Lydia Meeder en Barbara Zuurbier. Lemniscaat, 12+), 'Björn en de wijde wereld’ van Delphine Perret (Vertaling: Edward van de Vendel. Davidsfonds/Infodok, 6+) en ‘Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt’ van Edward van de Vendel (Tekeningen: Martijn van der Linden. Querido, 9+).

Details

UitgeverDe Grote Vriendelijke Podcast
Publicatiedatum 29 mei 2019
ISBN 8719244141074
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 1m 34s
Bestandsgrootte 56 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

De Grote Vriendelijke Podcast (De GVP) is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Het initiatief van kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) werd gelanceerd in september 2018. Doel van de onafhankelijke podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur. Jaap en Bas bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek en interviewen aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens.

Toon aanbod