Luistervoorbeeld

De Grote Vriendelijke Podcast - Anna Woltz (m.m.v. Shadi Doostdar)

Aflevering 18
SerieDe Grote Vriendelijke Podcast deel 18
Auteur De Grote Vriendelijke Podcast
Spreker Bas Maliepaard, Jaap Friso, Anna Woltz
Speelduur 1u 3m 37s
€ 0,00

Beschrijving

Anna Woltz, auteur van het Kinderboekenweekgeschenk 2019 'Haaientanden' (CPNB 9+, tekeningen: Maartje Kuiper), schuift aan bij kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw). Ze spreken over de uitdaging om een echt Woltz-avontuur in maximaal 95 bladzijden te vertellen, over haar eigenzinnige personages, hun bijzondere namen, over 'meet-cute' en de barre fietstocht rond het IJsselmeer, die Anna maakte ter voorbereiding op het boek.

Bas en Jaap bespreken de volgende boeken: 'Brons. Over glimmende schatten in mistige moerassen' van Linda Dielemans (Tekeningen: Sanne te Loo. Fontaine, 10+), 'Homme en het noodgeval' van Annejan Mieras (Tekeningen: Linde Faas. Lemniscaat 8+) en 'Jane, de vos & ik' van Fanny Britt (Tekeningen: Isabelle Arsenault. Vertaling: Studio Peter de Raaf/Arend Jan van Oudheusden. Querido 12+).

Details

UitgeverDe Grote Vriendelijke Podcast
Publicatiedatum 24 september 2019
ISBN 8719244141135
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 3m 37s
Bestandsgrootte 58 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

De Grote Vriendelijke Podcast (De GVP) is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Het initiatief van kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) werd gelanceerd in september 2018. Doel van de onafhankelijke podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur. Jaap en Bas bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek en interviewen aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens.

Toon aanbod