Luistervoorbeeld

De Grote Vriendelijke Podcast - Jeska Verstegen

Aflevering 25
SerieDe Grote Vriendelijke Podcast deel 25
Auteur De Grote Vriendelijke Podcast
Spreker Bas Maliepaard, Jaap Friso, Jeska Verstegen
Speelduur 1u 0m 51s
€ 0,00

Beschrijving

Het oorlogstrauma van haar oma en moeder beinvloedde ook de jeugd van schrijfster en illustratrice Jeska Verstegen in de jaren tachtig nog. Ze schreef er de autobiografische jeugdroman 'Ik zal je bewaren' (Querido 10+) over. Vanwege de overheidsmaatregelen rond de coronacrisis in 2020 praten kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) dit keer via de online vergaderdienst Zoom met de schrijfster over haar boek en het familiegeheim dat ze als kind ontrafelde.

Bas en Jaap bespreken de volgende boeken: 'Slaap je al?' van Anke Kranendonk (Gottmer 4+, tekeningen: Ana Sanfelippo), 'Onmogelijk blauw' van Kate DiCamillo (Lannoo 14+, vertaling: Harry Pallemans) en 'Ons kasteel aan zee' van Lucy Strange (Gottmer 11+, vertaling: Aleid van Eekelen-Benders).

Details

UitgeverDe Grote Vriendelijke Podcast
Publicatiedatum 2 april 2020
ISBN 8719244141210
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 0m 51s
Bestandsgrootte 40 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

De Grote Vriendelijke Podcast (De GVP) is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Het initiatief van kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) werd gelanceerd in september 2018. Doel van de onafhankelijke podcast is ouders, leerkrachten, mensen uit het boekenvak en andere kinderboekenliefhebbers maandelijks te informeren over en te enthousiasmeren voor de jeugdliteratuur. Jaap en Bas bespreken in elke uitzending een aantal recente boeken of opvallende zaken uit de wereld van het kinderboek en interviewen aansluitend een schrijver, illustrator, vertaler, uitgever of een ander boekenmens.

Toon aanbod