De Grote Vriendelijke Podcast - Charlotte Dematons
De Grote Vriendelijke Podcast - Charlotte Dematons

De Grote Vriendelijke Podcast - Charlotte Dematons

Aflevering 28

In de 28ste aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast praten kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) met Charlotte Dematons over 'alfabet'.

€ 0,00

Beschrijving

Acht jaar hebben we moeten wachten op een nieuw, groot prentenboek van Charlotte Dematons, maar nu is het er: 'alfabet' (Hoogland & Van Klaveren 4+). Aan kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) geeft ze in deze extra lange 28ste aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast haar allereerste interview over dit tekstloze prentenboek, dat toch volledig over taal gaat. Deze aflevering zou onze eerste live-opname van 2020 worden, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Daarom spreken Bas en Jaap de illustratrice op anderhalve meter afstand in haar atelier. Maar Charlotte regelde tóch publiek: van poppetjes.

Een gesprek over versleten penseeltjes, de lol én de last van gedetailleerd observeren, frietfonteinen en nijlpaarden met Napels gele nagellak, over de S van Sinterklaas en de bladzijde die Charlotte in haar leven omsloeg. Toegift: bij de bespreking van Charlottes Parel nog een nieuwtje over Paul Biegel. Deze opname vond plaats op 27 mei 2020 met technische ondersteuning van Marc Brouwer.

Details

Imprint

De Grote Vriendelijke Podcast

Uitgever

De Grote Vriendelijke Podcast

Publicatiedatum

11 juni 2020

ISBN

8719244141241

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 29 min

Bestandsgrootte

67 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags