De ideeën van Léon de Caluwé over verandermanagement en advisering
De ideeën van Léon de Caluwé over verandermanagement en advisering

De ideeën van Léon de Caluwé over verandermanagement en advisering

Hoorcolleges over het werk van Nederlandse managementauteurs

Verandermanagement is het belangrijkste thema is het werk en denken van Léon de Caluwé. Ook concentreert hij zich op spelsimulatie en organisatieadvies.

Serie

Auteurs

Ronald Buitenhuis, Marike van Zanten

Spreker

Harry Starren

Speelduur

1 uur 2 min

€ 18,94

Beschrijving

Léon de Caluwé hield zich na zijn studie sociale psychologie jarenlang bezig met onderwijsvernieuwing. Eenmaal aan de slag bij Twynstra Gudde, kreeg hij de opdracht van zijn leven: een grootschalige cultuurinterventie bij verzekeraar Delta Lloyd. Hij constateerde twee belangrijke zaken: 'Veranderen is leren' en 'Verandering voltrekt zich volgens de wetmatigheid van de leercurve'.

Verandermanagement werd het belangrijkste thema is zijn werk en denken. Na 25 jaar zoeken naar één allesomvattende verandertheorie, loste hij 'zijn raadsel' uiteindelijk in vijf minuten op: verandering heeft 5 invalshoeken, gevisualiseerd met 5 kleuren: het aansprekende en breed toepasbare kleurenmodel was geboren. Naast verandermanagement concentreert De Caluwé zich op nog twee andere thema's: 'gaming' (de rol van spelsimulatie bij verandering) en organisatieadvies. Léon de Caluwé is deeltijdhoogleraar Advieskunde aan de VU in Amsterdam.

Dit luisterboek is tot stand gekomen met medewerking van Léon de Caluwé. De redactie heeft zich bij het samenstellen van de teksten gebaseerd op zijn boeken, diverse artikelen en een uitgebreid interview voorafgaand aan de opnames.

Harry Starren is presentator van de audio-collegereeks Hollandse Meesters in Management. De redactieleden Ronald Buitenhuis en Marike van Zanten zijn samen met Starren verantwoordelijk voor de inhoud van de reeks. Na uitgebreide bestudering van alle boeken van de Hollandse Meesters hebben zij de belangrijkste ideeën over verandermanagement en advisering van Léon de Caluwé geselecteerd en kernachtig samengevat.

Inclusief een Word-bestand met de integrale tekst.

Inhoud
1. Introductie
2. Wie is Léon de Caluwé?
3. Veranderkunde
4. Het kleurenmodel
5. De essentie van het denken van De Caluwé
6. Gaming
7. Organisatieadvies
8. De voorbeelden van De Caluwé
9. Een karakterschets (door Harry Starren)

Details

Imprint

Mainpress

Uitgever

Mainpress

Publicatiedatum

13 oktober 2008

ISBN

8719244141500

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 2 min

Bestandsgrootte

53 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags