De ideeën van Rob Vinke over succesvol HRM
De ideeën van Rob Vinke over succesvol HRM

De ideeën van Rob Vinke over succesvol HRM

Hoorcolleges over het werk van Nederlandse managementauteurs

Rob Vinke, met name bekend om zijn ideeën over Human Resource Management, heeft zijn ideeën samengevat in zijn model van ‘Human Factor Management'. Eén van zijn kernthema's is de menselijke maat.

Serie

Auteurs

Ronald Buitenhuis, Marike van Zanten

Spreker

Harry Starren

Speelduur

1 uur 1 min

€ 18,94

Beschrijving

Rob Vinke is een autodidact. Hij begon als elektromonteur en bekleedt inmiddels een leerstoel op Nyenrode. Vinke, met name bekend om zijn ideeën over Human Resource Management, heeft zijn ideeën samengevat in zijn model van ‘Human Factor Management'. Eén van zijn kernthema's is de menselijke maat. Cultuur, normen en waarden en ontplooiingskansen zijn in dat verband belangrijke onderwerpen. Andere thema's zijn: onderwijs (hij pleit voor meer en beter vakonderwijs) en motivatie, ‘de kern van goed presteren'.

Vinke - tevens organisatiepsycholoog - vindt dat organisaties of kerneenheden binnen organisaties nooit groter moeten zijn dan 150 individuen. Wordt deze grens overschreden, dan treedt een mechanisme in werking waarbij mensen zich gaan verdedigen en moeten er regels ingevoerd worden om de zaak in het gareel te houden.

Harry Starren is presentator van de succesvolle audio-collegereeks Hollandse Meesters in Management. De redactieleden Ronald Buitenhuis en Marike van Zanten zijn samen met Harry Starren verantwoordelijk voor de inhoud van de reeks. Na uitgebreide bestudering van alle boeken van de Hollandse Meesters hebben zij de belangrijkste ideeën over succesvol HRM van Rob Vinke geselecteerd en kernachtig samengevat.

Dit luisterboek is tot stand gekomen met medewerking van Rob Vinke. De redactie heeft zich bij het samenstellen van de teksten gebaseerd op zijn boeken, diverse artikelen en een uitgebreid interview voorafgaand aan de opnames.

Inclusief een Word-bestand met de integrale tekst.

Inhoud
1. Introductie
2. Wie is Rob Vinke?
3. Organisaties en de menselijke maat
4. Van personeelsadvies naar Human Factor Management
5. Zoeken naar intrinsieke motivatie
6. Opleiding en scholing
7. De voorbeelden van Vinke
8. Een karakterschets (door Harry Starren)

Details

Imprint

Mainpress

Uitgever

Mainpress

Publicatiedatum

13 oktober 2008

ISBN

8719244141548

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 1 min

Bestandsgrootte

55 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags