De Nieuwe Professional  7: De professional als communicator
De Nieuwe Professional  7: De professional als communicator

De Nieuwe Professional 7: De professional als communicator

Uw toegevoegde waarde in een veranderde markt

Als professional merkt u het groeiend belang van communicatie in uw dagelijks werk, of u nu bij een bureau, bedrijf of organisatie werkt of zzp'er bent.

Serie

Auteurs

Frank Kwakman, Walter van Hulst

Sprekers

Ben Maasdam, Ellis Steutel

Speelduur

1 uur 7 min

€ 18,94

Beschrijving

In onze kennisintensieve en op specialisatie gericht maatschappij is een steeds grotere groep professionele dienstverleners actief: van consultants, accountants en advocaten tot ingenieurs en architecten. De luisterboek reeks De Nieuwe Professional richt zich op de ontwikkeling van nieuwe competenties voor professionals die in een veranderende markt en organisatie meer uit hun vak willen halen. De basis daarvoor wordt gelegd door het denken in negen verschillende rollen waarin deze competenties in de praktijk tot hun recht komen. De mp3-luisterboeken worden geleverd inclusief PDF-bestand met de integrale tekst.

Pakkend presenteren, een helder rapport opstellen, een slecht-nieuws-gesprek voeren: voor elke communicatieve vaardigheid bestaat wel een boek of cursus. Aan te raden voor u als professional, want communicatie speelt een steeds belangrijker rol in het succes van een organisatie. Dat geldt niet alleen voor marketing en werving op de arbeidsmarkt, maar ook voor interne communicatie en veranderingstrajecten. Organisaties worden dynamischer en de communicatie interactiever.

Als professional merkt u het groeiend belang van communicatie in uw dagelijks werk, of u nu bij een bureau, bedrijf of organisatie in dienst bent of werkt als zelfstandige zonder personeel (zzp'er). In wisselende teams vervult u wisselende rollen. U heeft contacten met professionals uit andere werkvelden, uit andere afdelingen, uit andere organisaties, en met toeleveranciers en klanten. Omgeving en beroepsveld veranderen continue. Dus antenne uit en oren en ogen open om de ontwikkelingen op de voet te volgen en te vertalen naar uw professionele handelen.

De dynamiek van deze tijd, van de markt en van de huidige organisatie vraagt steeds meer van uw communicatieve vermogens en vergt inzicht in de processen tussen individuen en binnen groepen. Uiteindelijk gaat het om inzicht in uw eigen functioneren als professional in de omgang met mensen om u heen en het ontwikkelen van het vermogen om uw communicatie af te stemmen op de situatie en effectief te laten verlopen.

Inhoud
1. Inleiding
2. De professional als communicator?
3. Van actie-visie naar interactie-visie
4. De communicatiedeskundige, de manager en de professional
5. Communicatie bij verandering
6. Competenties voor effectieve communicatie
7. Samenwerken met de communicatiespecialisten
8. Een communicatieplan: onderzoek, plan, organisatie én evaluatie
9. Samenvatting

Details

Imprint

Mainpress

Uitgever

Mainpress

Publicatiedatum

27 april 2009

ISBN

8719244142286

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 7 min

Bestandsgrootte

54 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Ben Maasdam Bekijk alles

Ben Maasdam

Ben Maasdam

Les Daniels, Steve Rasnic Tem

€ 10,50
Ben Maasdam presenteert

Ben Maasdam presenteert

Frederic Forsyth, Guy de Maupassant

€ 10,50
Akelig spannend en eng

Akelig spannend en eng

C.S. Forrester, M. Rodes James

€ 10,50
Spannende verhalen

Spannende verhalen

Fredric Brown, Stanley Allen

€ 10,50