Luistervoorbeeld

De plaats van het misdrijf

SerieTrue crime
Auteur Cees Koring
Voorlezer Jelle Amersfoort
Speelduur 5u 4m 44s
€ 6,99

Beschrijving

De plaats van het misdrijf is een spannend geschreven en goed gedocumenteerde reeks verhalen over moord en doodslag in Nederland. Auteur Cees Koring beschrijft en bezocht locaties waar mensen stierven en lang vergeten zijn. Wie weet bijvoorbeeld waar en waarom de boer Keesje Schreurs uit Zeeland in een beerput verdween? En welke gruwelijke geheimen behielden een villa in Baarn en een huis aan de Kramatweg in Amsterdam?

In De plaats van het misdrijf beschrijft de auteur ook hoe een moordenaar sliep met de doden die hij maakte, hoe Amsterdam reageerde op de eerste dood door racistisch geweld in 1983 en hoe een bewaker van Bijlmerbajes werd ontmaskerd als een coole moordenaar.

Duik in dit boek in enkele van de meest aansprekende Nederlandse strafzaken.Cees Koring werkte bijna 40 jaar bij dagblad De Telegraaf, waarvan de helft als misdaadverslaggever. Van zijn hand verschenen honderden artikelen die landelijk en ook internationaal aandacht trokken, zoals de kindermoorden van Michel Stocks, de Zaanse paskamermoord en de ontvoeringen van Gerrit Jan Heijn en Maup Caransa. Het werk van Koring was in vele opzichten riskant. De journalist werd in 1990 in zijn woning in Amsterdam door criminelen overvallen en zwaar mishandeld.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 17 augustus 2020
ISBN 9788726608113
Taal Nederlands
Speelduur 5u 4m 44s
Bestandsgrootte 222 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Cees Koring