Luistervoorbeeld

Noodzakelijk kwaad

Auteur René Appel
Spreker Bart Oomen
Speelduur 9u 9m 39s
€ 7,99

Beschrijving

Menno heeft het moeilijk om het dure leven van zijn vrouw te financieren terwijl zijn bouwbedrijf op de rand van de afgrond staat. Het water staat hem aan de lippen waardoor hij besluit fraude te plegen. Ook zijn dochter Cécile maakt het hem niet makkelijk wanneer zij met een nieuwe vriend thuiskomt die Menno niet tolereert. De problemen rakelen zich op en het noodzakelijk kwaad zwelt onvermijdelijk aan. Wie is er nog te vertrouwen? In de misdaadroman ‘Noodzakelijk kwaad’ word je op aangrijpende wijze meegesleurd in een verhaal van intrige, leugens en misleiding.René Appel (1945) is een Nederlandse auteur van vele thrillers en misdaadromans. Zijn bekendste boeken zijn ‘De advocaat’, ‘De kortste nacht’ en ‘Schone handen’, die in 2015 is verfilmd met Jeroen van Koningsbrugge en Thekla Reuten in de hoofdrollen. Met de titels ‘De derde persoon’ en ‘Zinloos geweld’ won hij zelfs de Gouden Strop. Appel is al meer dan dertig jaar een van de populairste Nederlandse thrillerschrijvers en heeft een kwart miljoen verkochte exemplaren op zijn naam staan.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 8 november 2021
ISBN 9788726663716
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 9u 9m 39s
Bestandsgrootte 381 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo René Appel

René Appel (1945) behoort al meer dan 25 jaar bij de top van de Nederlandse thrillerauteurs. Hij won de Gouden Strop twee keer – met De derde persoon en Zinloos geweld – en werd talloze malen voor deze prijs genomineerd.

Bij Anthos | Literaire thrillers verschenen Schone handen, Weerzin, Van twee kanten, Goede vrienden en meest recentelijk De advocaat. In totaal heeft René Appel bijna een kwart miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in Nederland.

Van de titels die in eerste instantie bij andere uitgeverijen verschenen, heeft Anthos De derde persoon, Geweten, Los geld, Doorgeschoten en Loverboy heruitgegeven. Eveneens verschenen de verhalenbundels Hittegolf en Spanning & Retourtje Hato.

René Appel is cum laude gepromoveerd op Nederlands als tweede taal en heeft ook verschillende wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan. Van 1994 tot 2003 was hij bijzonder hoogleraar Verwerving en didactiek van het Nederlands als tweede taal.

Sinds 2003 is hij (bijna) fulltime schrijver. Daarnaast was hij voorzitter van de Vereniging van Letterkundigen (van 2004 tot 2008), de beroepsvereniging van schrijvers en vertalers in Nederland. Ook was hij 2010 tot 2014 voorzitter van PEN Nederland, de Nederlandse afdeling van de internationale schrijversorganisatie PEN. Hij is lid van het bestuur van de Stichting Libris Literatuur Prijs.

Toon aanbod