Luistervoorbeeld

De echtbreker

Auteur René Appel
Spreker Jan Ad Adolfsen
Speelduur 7u 56m 41s
€ 7,99

Beschrijving

Wie is die mysterieuze jonge vrouw die in het dorp is komen wonen? Het keurige leven van dominee Bart loopt gruwelijk uit de hand wanneer hij als een blok valt voor de jonge vrouw - en dat is wederzijds. Bart heeft een zoon en is getrouwd met Evelien, maar hij kan zich niet onttrekken aan de hartstochtelijke liefde voor zijn buitenechtelijke minnares. Zijn gezinsleven, zijn huwelijk en zijn vaderlijke rol in het dorp escaleren pas echt als Evelien de affaire ontmaskert. De misdaadroman ‘De echtbreker’, genomineerd voor de Gouden Strop, vertelt het verhaal van lust, roddels en bedrog in een hechte gemeenschap.René Appel (1945) is een Nederlandse auteur van vele thrillers en misdaadromans. Zijn bekendste boeken zijn ‘De advocaat’, ‘De kortste nacht’ en ‘Schone handen’, die in 2015 is verfilmd met Jeroen van Koningsbrugge en Thekla Reuten in de hoofdrollen. Met de titels ‘De derde persoon’ en ‘Zinloos geweld’ won hij zelfs de Gouden Strop. Appel is al meer dan dertig jaar een van de populairste Nederlandse thrillerschrijvers en heeft een kwart miljoen verkochte exemplaren op zijn naam staan.

Details

UitgeverSAGA Egmont
Publicatiedatum 11 november 2021
ISBN 9788726663693
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 56m 41s
Bestandsgrootte 335 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo René Appel

René Appel (1945) behoort al meer dan 25 jaar bij de top van de Nederlandse thrillerauteurs. Hij won de Gouden Strop twee keer – met De derde persoon en Zinloos geweld – en werd talloze malen voor deze prijs genomineerd.

Bij Anthos | Literaire thrillers verschenen Schone handen, Weerzin, Van twee kanten, Goede vrienden en meest recentelijk De advocaat. In totaal heeft René Appel bijna een kwart miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in Nederland.

Van de titels die in eerste instantie bij andere uitgeverijen verschenen, heeft Anthos De derde persoon, Geweten, Los geld, Doorgeschoten en Loverboy heruitgegeven. Eveneens verschenen de verhalenbundels Hittegolf en Spanning & Retourtje Hato.

René Appel is cum laude gepromoveerd op Nederlands als tweede taal en heeft ook verschillende wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan. Van 1994 tot 2003 was hij bijzonder hoogleraar Verwerving en didactiek van het Nederlands als tweede taal.

Sinds 2003 is hij (bijna) fulltime schrijver. Daarnaast was hij voorzitter van de Vereniging van Letterkundigen (van 2004 tot 2008), de beroepsvereniging van schrijvers en vertalers in Nederland. Ook was hij 2010 tot 2014 voorzitter van PEN Nederland, de Nederlandse afdeling van de internationale schrijversorganisatie PEN. Hij is lid van het bestuur van de Stichting Libris Literatuur Prijs.

Toon aanbod